Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Σκότωσαν εν ψυχρώ 24χρονη έγκυο και το τρίχρονο παιδί της στην Πάφο

Πάφος: Το τηλεφώνημα από πολίτη στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου χθες το απόγευμα, έκανε λόγο για την ύπαρξη ενός σταθμευμένου οχήματος σε ερημική τοποθεσία παρά την πλαζ του ΚΟΤ, στη Γεροσκήπου, με μια γυναίκα αναίσθητη μέσα να αιμορραγεί από τη μύτη. Η έλευση αστυνομικών στο συγκεκριμένο σημείο, αποκάλυψε κάτι πολύ χειρότερο: ένα από τα πλέον φρικιαστικά εγκλήματα στα αστυνομικά χρονικά της Πάφου.

Μια νέα γυναίκα νεκρή από σφαίρα και το τρίχρονο κοριτσάκι της επίσης νεκρό, σε κοντινή απόσταση πάνω στην αμμουδιά. Οι έρευνες αποκάλυψαν στη συνέχεια μια ακόμη πτυχή της τραγωδίας, αυτή της εγκυμοσύνης του θύματος που βρισκόταν στον τέταρτο μήνα της κύησης.


Το ασύλληπτης βαρβαρότητας διπλό έγκλημα προκάλεσε σοκ στην Πάφο και την έντονη κινητικότητα ολόκληρης της αστυνομικής Δύναμης, η οποία μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν στο σκοτάδι όσον αφορά στις αιτίες του εγκλήματος.

Οι πρώτες υπόνοιες και έρευνες των ανακριτικών κλιμακίων από την Πάφο και από το Αρχηγείο Αστυνομίας που έφθασαν από την πρωτεύουσα ενωρίς το βράδυ, «έδειχναν» προς την πιθανότητα προσωπικών ζητημάτων, δεδομένου ότι η δολοφονημένη γυναίκα ήταν διαζευγμένη και συζούσε με άλλο άτομο.

Αργότερα χθες βράδυ, συνελήφθη ως ύποπτος ο 29χρονος με τον οποίο η άτυχη γυναίκα συζούσε τον τελευταίο χρόνο.

Το στυγερό έγκλημα αποκαλύφθηκε γύρω στις 3.00μμ και θύματα ήταν η 24χρονη Μολδαβή Γιούλια Οπόροκ, μόνιμη κάτοικος Πάφου και το ηλικίας μόλις τριών ετών κοριτσάκι της. Η Οπόροκ ήταν παντρεμένη με άτομο ελληνοποντιακής καταγωγής με το οποίο απέκτησαν το τρίχρονο κοριτσάκι, είχαν διαζευχθεί ωστόσο πριν δύο περίπου χρόνια. Μετά το διαζύγιο, ο άντρας είχε εγκαταλείψει την Κύπρο και σύμφωνα με την Αστυνομία μετέβη στην Κρήτη όπου διαβιεί έκτοτε.

Η 24χρονη έγκυος και το παιδάκι είχαν δηλωθεί από τον 29χρονο σύντροφο της και τη μητέρα του θύματος ως ελλείπουσες από τις επτά το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η άτυχη Γιούλια είχε αναχωρήσει με την τρίχρονη κόρη της την ώρα εκείνη της Κυριακής από το σπίτι του Κύπριου με τον οποίο συζούσε τον τελευταίο ένα χρόνο, στη Γεροσκήπου, λέγοντας στη μητέρα της ότι θα πήγαινε σε κάποια καταστήματα για ψώνια. Όταν η ώρα πέρασε και η νεαρή μητέρα δεν απαντούσε στις συνεχείς κλήσεις στο κινητό της, η μητέρα της και ο σύντροφος της κατήγγειλαν την εξαφάνιση της 24χρονης γυναίκας και της κόρης της στην Αστυνομία Πάφου.

Χθες το απόγευμα στο Κέντρο Μηνυμάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, λήφθηκε τηλεφωνικώς πληροφορία από διερχόμενο πολίτη ότι σε καλαμιώνα στην παραλιακή περιοχή παρά την Πλαζ του ΚΟΤ στη Γεροσκήπου προς το Αεροδρόμιο, υπήρχε αναίσθητη μια γυναίκα εντός ενός αυτοκινήτου τύπου τζιπ, η οποία αιμορραγούσε από τη μύτη.

Η περιγραφή του οχήματος σήμανε συναγερμό, αφού έδειχνε με βεβαιότητα προς την κατεύθυνση της ελλείπουσας αλλοδαπής και του μικρού παιδιού της. Το κλιμάκιο του ΤΑΕ Πάφου ωστόσο που έφθασε στο συγκεκριμένο σημείο, βρέθηκε ενώπιον ενός ασύλληπτου εγκλήματος. Η 24χρονη ήταν νεκρή στη θέση του οδηγού, έχοντας πυροβοληθεί σύμφωνα με τους εξεταστές της υπόθεσης στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα, ενώ στην πόρτα του αυτοκινήτου εντοπίστηκε τρύπα από σφαίρα. Η Αστυνομία θεωρεί ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για το φόνο ήταν πιθανότατα πιστόλι. Τα χειρότερα, ήρθαν δευτερόλεπτα αργότερα: Σε απόσταση 50 μέτρων περίπου από τη νεκρή μητέρα του, εντοπίστηκε επίσης νεκρό, μπρούμυτα πάνω στην παραλία το τρίχρονο κοριτσάκι της. Αστυνομική πηγή ανέφερε στον «Φ» ότι από τις πρώτες εξετάσεις τα αίτια θανάτου του μικρού παιδιού δεν είναι εμφανή, αφού δεν φαίνεται να έχει πυροβοληθεί, ενώ δεν παρουσιάζει ούτε εξωτερικές κακώσεις. Τα αίτια θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού θα διαπιστωθούν πιθανότατα από τη νεκροψία που θα διενεργηθεί σήμερα στο Νοσοκομείο Πάφου.

Κλιμάκιο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου έφθασε στην Πάφο και σε συνεργασία με τις Αρχές της Διεύθυνσης Πάφου άρχισαν εντατικές έρευνες για διαλεύκανση του φρικιαστικού εγκλήματος. Μέχρι αργά το βράδυ το κλιμάκιο βρισκόταν στη σκηνή, συλλέγοντας τεκμήρια και προβαίνοντας σε εκτενείς έρευνες στη γύρω περιοχή. Παράλληλα, στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου άρχισαν να καλούνται πολλά άτομα που είχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχέση με την 24χρονη γυναίκα, σε μια προσπάθεια της Αστυνομίας να ρίξει φως στα σκοτεινά μέχρι στιγμής σημεία των κινήτρων της αποτρόπαιας πράξης.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΗΣ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, υπαστυνόμος Νίκος Τσαππής, επιβεβαίωσε αργά το βράδυ στον «Φ» ότι ο 29χρονος Κύπριος με τον οποίο συζούσε το τραγικό θύμα, συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση. Και αυτό, ανέφερε, αφού κατά την εξέτασή του περιέπεσε σε αντιφάσεις, μη μπορώντας να δώσει ουσιώδεις πληροφορίες σε κάποια σημεία της εξεταστικής διαδικασίας.
Ο ύποπτος, είπε ο κ. Τσαππής, αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησής του.
  
Σε ασφυξία οφείλεται, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, ο θάνατος του τρίχρονου κοριτσιού που βρέθηκε χθες το απόγευμα νεκρό, περίπου πενήντα μέτρα μακριά από αυτοκίνητο ενοικιάσεως, στο οποίο βρισκόταν δολοφονημένη η μητέρα του, στην παραλιακή περιοχή της Γεροσκήπου, μεταξύ Αχέλειας και Αεροδρομίου Πάφου.

Ο κ. Χαραλάμπους διενήργησε το απόγευμα νεκροψία στη σωρό του 3χρονου κοριτσιού και της 24χρονης μητέρας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στη μύτη και το στόμα του κοριτσιού βρέθηκαν σημάδια.

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, ο θάνατος της 24χρονης Μολδαβής επήλθε από πολυτραυματισμό, συνεπεία τεσσάρων πυροβολισμών σε μέρη του σώματός της.

Συγκλονισμένη είναι η κυπριακή κοινωνία από το αποτρόπαιο έγκλημα
που διαπράχθηκε στην παραλία της Αχέλειας στην Πάφο με θύματα την 24χρονη Μολδαβή, Γιούλια Οπόροκ, η οποία ήταν έγκυος 4 μηνών και το τρίχρονο κοριτσάκι της. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη Ελληνοκύπριου 29 ετών, κομμωτή, με τον οποίο συζούσε τους τελευταίους 9 μήνες η 24χρονη.

Ο 29χρονος προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής του.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο αστυνομικός ανακριτής ο ύποπτος ζήλευε παθολογικά την Γιούλια Οπόροκ και πολλές φορές στο παρελθόν την κακοποιούσε σωματικά ξυλοκοπώντας την. Μάλιστα, μια φορά το θύμα νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική μετά από επίθεση που δέχθηκε από τον κομμωτή, ο οποίος την κτύπησε στο κεφάλι με καρέκλα.

Ο ύποπτος φέρεται να είχε απειλήσει αρκετές φορές την άτυχη Μολδαβή ότι αν τον εγκατέλειπε θα την σκότωνε.

Αυτή την ώρα διενεργούνται οι νεκροτομές επί των σορών των θυμάτων από τις οποίες αναμένεται να διαλευκανθούν πολλά, ιδιαίτερα για τα αίτια του θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού.

Η άτυχη κοπέλα εντοπίστηκε νεκρή στη θέση του οδηγού σε αυτοκίνητο ενοικίασης στην παραλία Αχέλειας και έφερε τραύματα από πιστόλι στο θώρακα και την κοιλιά.

Το σημείο του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Έξω από το αυτοκίνητο βρέθηκε νεκρό και το κοριτσάκι.

ΠΗΓΗ philenews



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου