Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Η ώρα της κρίσης για μέτρα και κόμματα

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Με το πακέτο μέτρων για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης καλείται να μεταβεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Τα μέτρα που απαιτούνται αναμένεται να αποφασιστούν έως την Κυριακή και ουδείς μπορεί να αποκλείσει ακόμα και μείζονα κυβερνητική κρίση, καθώς ουδείς γνωρίζει επακριβώς το είδος των μέτρων που ζητούν οι δανειστές και συνεπώς ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να δεθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και τι οι τρεις αρχηγοί (Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης) που στηρίζουν την κυβέρνηση .

Το πρόβλημα καθίσταται πιο επιτακτικό για τον πρόεδρο της ΝΔ ο οποίος καλείται πλέον να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για το αν θα στηρίξει το νέο Μνημόνιο και τα νέα μέτρα. Πολύ περισσότερο καθώς οι δανειστές ζητούν πλέον όχι απλώς την ψήφιση των μέτρων ,αλλά υπογραφές από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και πρακτική εφαρμογή των μέτρων από την παρούσα κυβέρνηση για ένα χρονικό διάστημα. Η ώρα της κρίσης έφτασε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου