Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Οικουμενική, αλλά με συμμετοχή και Τσίπρα, "δείχνει" ο Κουβέλης

Δεν ισχύει το tweetάρισμα με το οποίο εμφανίζεται ο κ. Φώτης Κουβέλης να αρνείται την πρωθυπουργία με βάση πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και η οποία θα έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Μέσω του επίσημου - τουλάχιστον όπως γνωριζουμε εδώ και μήνες - twitter της, η ΔΗΜΑΡ είχε δώσει σαφές στίγμα, λέγοντας ότι ο κ. Κουβέλης δεν αποδέχεται την πρόταση. Ωστόσο κύκλοι της ΔΗΜΑΡ απαντούν ότι δεν πρόκειται για επίσημο tweeter, ενώ το κόμμα με επίσημη ανακοίνωση επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ και αφήνει ανοικτό το περιθώριο συμμετοχής σε εξελίξεις που θα αποτρέψουν τις κάλπες.


Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες του protothema.gr, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φωτης Κουβέλης στην απογευματινή συνάντηση με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο θα επιμείνει στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη σχετική πληροφόρηση, στο πλαίσιο των επαφών της 3ης διερευνητικής εντολής που χειρίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης θα  ξεκαθαρίζοντας ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προαπαιτούμενο και για την δική του συμμετοχή καθώς σε διαφορετική περίπτωση το σχήμα που θα δημιουργηθεί δεν θα έχει νόημα και δεν θα είναι βιώσιμο.

Πάντως, συνεργάτες του κ. Κουβέλη σημειώνουν ότι «τίποτε δεν έχει τελειώσει… όλα είναι ανοιχτά» εκφράζοντας ελπίδες ότι  «ενδεχομένως να καμφθούν οι όποιες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις».

Θυμίζουμε εδώ ότι από χτες το protothema.gr έχει μεταδώσει πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτίθεται να καταθέσει πρόταση για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό τον Φώτη Κουβέλη και με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.



Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στην Οδό Αθηνών σήμερα ο γενικός δείκτης αντιδρά με κέρδη που ξεπερνούν το 2% (διαβάστε εδώ σχετικά), με χρηματιστηριακούς παράγοντες, πάντως, να θεωρούν ως απολύτως λογική από τεχνικής πλευράς την εξέλιξη, έπειτα από την μεγάλη πτώση των τελευταίων τριών ημερών.

Αντιφατικές, πάντως, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 2 μ.μ. της Πέμπτης, στην οποία ακόμη επισημαίνει ότι η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης δυσχεραίνει την πολιτική συννενόηση, ενώ χαρακτηρίζει ως πιθανή την αναθέρμασνση του δικομματισμού σε νέες εκλογές.


Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜ.ΑΡ σημειώνει:

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση.
 
Οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του για την ελληνική οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση. Η διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων ακυρώνει οποιαδήποτε λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο.
 
Η ΔΗΜΑΡ επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ».


Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης στο tweeter του αναφέρει ότι η ξαφνική επίθεση της ΔΗΜΑΡ στο ΣΥΡΙΖΑ, δύο μέρες μετά το "ναι" Κουβέλη στις προτάσεις μας, προβληματίζει. "Τί σημαίνει αυτή η αλλαγή στάσης;" αναρωτιέται ο κ. Παπαδημούλης.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου