Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ρωσική οργή για τις Βάσεις των Βρετανών στην Κύπρο

Λευκωσία: Στο θέμα της κατασκοπίας που διενεργούν οι Βρετανοί μέσω των Βάσεων και αφορά στη συριακή διένεξη παρενέβη χθες η Μόσχα. Η παρέμβαση αυτή προδήλως αποκαλύπτει την ενόχληση μιας ισχυρής χώρας με πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή για τη συμπεριφορά των Βρετανών.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ, δύο σχεδόν εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών, προχωρεί σε μια αξιολόγηση του σκηνικού και στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς το Λονδίνο, παραπέμποντας πρωτίστως στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Σχόλιο του ρωσικού ΥΠΕΞ, που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του, αναφέρεται στις πληροφορίες που έχουν μεταδοθεί και συγκεκριμένα στο δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «SundayTimes», για χρήση των βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, προς όφελος του «Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού».

Φαίνεται να αξιολογεί ως αληθινές τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η Μόσχα σπεύδει να υπενθυμίσει στους Βρετανούς, αλλά και σε όσους κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, ότι «η παροχή βοήθειας με οικονομικούς πόρους, τεχνικά μέσα και εξοπλισμό, με στρατιωτική ή πληροφορική υποστήριξη, προς μιαν από τις πλευρές της ένοπλης διαμάχης, εγκυμονεί την περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στη Συρία».

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου