Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

«Βέτσερ»: «Οι Βούλγαροι ήταν με τον Χίτλερ και έβλαψαν αθώους ανθρώπους»

‘Σλαβική επίθεση με τον κινηματογράφο, κατά της Βουλγαρίας’

Πρωτοφανές είναι το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων της Βουλγαρίας για την πρεμιέρα της ταινίας «Το Τρίτο Ημίχρονο», σε σκηνοθεσία Ντάρκο Μιτρόφσκι, που θα πραγματοποιηθεί στο Μοναστήρι αύριο, γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, ‘Βέτσερ’ δίνοντας το στίγμα της αναζωπύρωσης της έντασης μεταξύ των Σκοπίων και της Βουλγαρίας.
30 δημοσιογράφοι από τη Βουλγαρία είναι διαπιστευμένοι για το φεστιβάλ «Αδελφοί Μανάκη» που θα ανοίξει με την ταινία «Το Τρίτο Ημίχρονο»
Η εφημερίδα αναφέρει με στόμφο ότι η ταινία αυτή «Το Τρίτο Ημίχρονο» θα είναι υποψήφια για το σλαβικό Όσκαρ.


Ο Ντάρκο Μιτρόφσκι σε συνέντευξή του δήλωσε ότι η ταινία δεν στρέφεται εναντίον κανενός, μιλάει για τον άνθρωπο με αγάπη, τον ηρωισμό και την ταραγμένη εποχή, στην Νοτιοσλαβία της περιοχής του Βαρδάρη.


Στη συνέντευξη παρέστη και η Σλάβα υπουργός Πολιτισμού Ελιζαμπέτα Κάντσεβσκα- Μιλέβσκα και η διευθύντρια του φεστιβάλ Λαμπίνα Μίτρεφσκα.


Η εφημερίδα γράφει ότι έχει φοβερή σκηνοθεσία καθώς περιγράφει τη ζωή της Νέτας Κοέν, μιας Εβραίας από οικογένεια των Σκοπίων που κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου εκτοπίστηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και παρέμεινε ζωντανή με την αγάπη ενός ποδοσφαιριστή χριστιανού.


«Οι Βούλγαροι πήραν τους συγγενείς μου. Οι Βούλγαροι κατάσχεσαν τα σπίτια μας. Οι Βούλγαροι έκαναν κακά πράγματα. Πλήγωσαν αθώους ανθρώπους. Πήραν τα αδέλφια μου, τον μεγαλύτερο 28 ετών, τον μεσαίο 25 ετών και τον νεότερο 20 ετών. Η αδελφή μου ήταν τότε 15 ετών. Ο πατέρας μου 60», είπε η Κοέν στο βίντεο που παρατίθεται στην ταινία.


Όπως σημειώνει η σλαβική εφημερίδα η ομολογία της Εβραίας είναι μία από τις 52 χιλιάδες που παρατίθενται από επιζώντες του Ολοκαυτώματος.

ΠΗΓΗ echedoros-a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου