Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Εμμένει η ΔΗΜΑΡ, δεν ψηφίζει τις απαιτήσεις της Τρόικα στα εργασιακά

Εμμένει στη θέση της η ΔΗΜΑΡ για μη αποδοχή των ακραίων απαιτήσεων της τρόικας σχετικά με τα εργασιακά. Τι δηλώνουν στελέχη του κόμματος
Σταθερή στην πρόθεσή της να μην ψηφίσει τις απαιτήσεις των δανειστών της Ελλάδας παραμένει η ΔΗΜΑΡ.
"Οι απαιτήσεις της τρόικας στα εργασιακά οδηγούν στην ισοπέδωση της εργασίας και δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις αναδιαρθρώσεις. Οι όποιες προβλέψεις του μνημονίου δεν μπορούν να τραβιούνται στα άκρα και αντιθέτως πρέπει να αλλάξουν. Η νομοθετική ρύθμιση της αγοράς εργασίας είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας".

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, η θέση της ΔΗΜΑΡ παραμένει όπως την εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, το βράδυ της Τρίτης μετά τη σύσκεψη των τριών Πολιτικών Αρχηγών στη Βουλή.
"Η ΔΗΜΑΡ σκοπεύει την υπόθεση των εργασιακών ζητημάτων να "την πάρει πάνω της". Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε την ουσία της δήλωσης του προέδρου του κόμματος Φ. Κουβέλη: «Δεν ψηφίζουμε αυτά τα μέτρα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Επίσης η ΔΗΜΑΡ ζητεί να εξαιρεθούν τα εργασιακά από την πολιτική διαπραγμάτευση με τους εταίρους.
"Η πολιτική αναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους μας πρέπει να έχει στην πρώτη γραμμή την εξαίρεση των εργασιακών θεμάτων από τη συζήτηση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ., μαζί, βεβαίως, με τα άλλα ζητήματα, όπως η χρονική επιμήκυνση, η δυνατότητα αντικατάστασης και απόσυρσης μέτρων στον βαθμό που θα υπάρχει υπεραπόδοση στα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου και η ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων", τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου