Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ο Χριστοφοράκος διαλέγει χαβιάρι

Ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας της Siemens, μόνο ως φυγόδικος δεν ζει πλέον στην εξαιρετικά φιλόξενη για αυτόν Γερμανία. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, άνθρωποι που τον βλέπουν καθημερινά να περιφέρεται στις ωραιότερες περιοχές της βαυαρικής πρωτεύουσας αναφέρουν ότι «κατοικεί στην ακριβότερη συνοικία της πόλης» και συμπληρώνουν πως «συχνάζει σε μέρη που αποδεικνύουν ότι δεν στερείται τίποτα από όσα απολάμβανε τη χρυσή εποχή που κυριαρχούσε στην Ελλάδα».


Το Πρώτο Θέμα όχι μόνο τον εντόπισε στη «μυστική πρωτεύουσα» της Γερμανίας αλλά και τον ακολούθησε, διαπιστώνοντας ότι μια βόλτα για τα ημερήσια ψώνια του κ. Χριστοφοράκου κοστίζει περισσότερο από τον μηνιαίο μισθό ενός καλοπληρωμένου Έλληνα. Ο περίπατος ξεκίνησε από την περίφημη Maximilianstrasse, τον δρόμο με τις διασημότερες μπουτίκ του Μονάχου, εκεί που συχνάζουν η αριστοκρατία αλλά και η οικονομική ελίτ της πόλης, για ψώνια σε κορυφαίους οίκους μόδας.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, οι τιμές και μόνο ως αναφορά ζαλίζουν τους ταλαιπωρημένους από τα μνημόνια Έλληνες, αφού τη βιτρίνα φημισμένου κοσμηματοπωλείου, μονοπωλεί ένα κόσμημα που η τιμή του φτάνει το μυθικό νούμερο των 380.000 ευρώ!

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens περιηγήθηκε μαζί με τον γιο του Νίκο σε μια μπουτίκ με «ρούχα βουνού» και όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ένας πελάτης εντυπωσιάστηκε όταν άκουσε την τιμή που είχε καταβάλλει ο κ. Χριστοφοράκος για να αγοράσει ένα πανάκριβο μπουφάν σκι στο γιο του: 1.200 ευρώ!



Το γλέντι όμως κορυφώθηκε, όταν σταμάτησε μπροστά στις βιτρίνες με τα χαβιάρια τους σολομούς. Περιμένοντας υπομονετικά μέχρι να έρθει η σειρά του, ως τζέντλεμαν, ο γερμανοτραφής άλλοτε διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas προέτεινε το δάχτυλό του, δείχνοντας στον πωλητή το ποιοτικότερο σκοτσέζικο σολομό, ζητώντας μάλιστα να του βάλουν ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα.


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου