Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

«Την άνοιξη θα έχουμε και άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις»

Για προφανή αδυναμία στρατηγικής της κυβέρνησης Σαμαρά κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 μέρες».
«Ο διαρκής εκβιασμός με τις δόσεις πρέπει να σταματήσει, πρέπει να επανεξετάσουμε τους όρους του δανεισμού» λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναλύει διεξοδικά πως βλέπει μια κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επιθυμεί και τη συμμετοχή αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων.


Στο ερώτημα αν βλέπει σύντομα εκλογές και αν ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται γι’ αυτό το ενδεχόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: «Η εκτίμησή μου είναι ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να αντέξει πολύ. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούν να συνεχίζουν για πολύ με αυτά τα παραμυθάκια και τους εκβιασμούς. Νομίζω ότι θα πάμε σε έναν χειμώνα ο οποίος θα είναι ο σκληρότερος χειμώνας που έχει συναντήσει η χώρα από την μεταπολίτευση και μετά, αλλά την άνοιξη θα έχουμε και άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις».

Για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να μακροημερεύσει και να μην αποτελέσει σύντομη παρένθεση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει: «Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, κανείς δεν περιμένει ότι ο Τσίπρας έχει το μαγικό ραβδί και, με το που θα έρθει, θα τα κάνει όλα διαφορετικά. Περιμένει, όμως, πρώτον να σταματήσει η καταστροφή, να δει μια κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα στην Ευρώπη – με ρίσκο, αλλά να τα υπερασπιστεί. Περιμένει δικαιοσύνη. Αν υπήρχε στοιχειώδης αίσθηση δικαιοσύνης και προοπτικής σε αυτό τον τόπο, θα μπορούσε και να περιμένει και να βάλει πλάτη στις μεγάλες αλλαγές».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου