Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Χημικά και τραυματισμοί στην κατάληψη του γραφείου του Μέργου

Χημικά και τραυματισμοί στην κατάληψη του γραφείου του Μέργου

Συμβολική κατάληψη στο ακαδημαϊκό γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργου, επί της Σταδίου 5, πραγματοποίησε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Μέργου ότι τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού είναι «πολλά».
Όπως καταγγέλλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην είσοδο του κτηρίου δυνάμεις των ΜΑΤ τους επιτέθηκαν αδικαιολόγητα κάνοντας χρήση χημικών. Μεταξύ άλλων χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Κώστας Μπάρκας.
Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ παρέμειναν στο πεζοδρόμιο έξω από το κτήριο της Σταδίου 5, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Κανείς δε ζει με 500 ευρώ, πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω».

Μετά το επεισόδιο στο σημείο βρέθηκαν και άλλοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος.
Για την κατάληψη του ακαδημαϊκού γραφείου του Γιώργου Μέργου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι Νέοι και οι Νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου με αφορμή τις δηλώσεις του περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της «ανάπτυξης» της κυβέρνησης Σαμαρά.
Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες «απολαμβάνουν» μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι».
Ο κ. Μέργος δεν είπε κάτι εκτός πλαισίου της μνημονιακής πολιτικής. Δεν είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Απλά είπε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιβεβαίωσε μια μέρα μετά ο Όλι Ρεν και αφορά τη μνημονιακή υποχρέωση για περαιτέρω συμπίεση του εργατικού κόστους και, συνεπαγόμενα, τη μείωση του κατώτατου μισθού.
Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της «ανάπτυξης», ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων.
Η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους.
Όλοι και όλες στους δρόμους για την ανατροπή".
ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ. για τη χρήση χημικών
Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τις καταγγελίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπεριφορά των αστυνομικών εις βάρος τους κατά την κατάληψη στο ακαδημαϊκό γραφείο του κ. Γ. Μέργου.
Οι βουλευτές καταγγέλλουν χρήση χημικών από τους αστυνομικούς και απρόκλητη βία.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου