Κυριακή 14 Απριλίου 2013

«Ηλεκτρισμένη» η ατμόσφαιρα στην Θεσσαλονίκη

Πολίτες από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη δηλώνουν πως είναι στο πλευρό των συλληφθέντων από την Ιερισσό κι εκδηλώνουν τη συμπαράσταση τους. Eνώπιον του ανακριτή θα βρεθούν το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες της Ιερισσού που κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Η απολογία θα πραγματοποιηθεί τελικά στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και όχι στο δικαστικό μέγαρο, όπως αιτήθηκαν την Τετάρτη οι συνήγοροι υπεράσπισης, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκειά τους.
Οι δικηγόροι των δύο συλληφθέντων πρόκειται να καταθέσουν στον ανακριτή 30σέλιδο υπόμνημα στο οποίο θα επισημαίνουν την αδυναμία των στοιχείων του κατηγορητηρίου. Μάλιστα, όπως οι ίδιοι λένε, η δικογραφία θα έπρεπε να διαμορφωθεί εκ νέου.

Το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα ανακριτής και εισαγγελέας θα πρέπει να έχουν λάβει και κοινοποιήσει την απόφασή τους, εάν οι δύο κατηγορούμενοι θα κριθούν προφυλακιστέοι ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι.

12:30 Δεν έχει αρχίσει ακόμα η διαδικασία της απολογίας των δύο κατηγορουμένων στον Ανακριτή

12:23 Αποχώρησε πριν λίγο η Βουλευτής του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου, η οποία νωρίτερα συναντήθηκε με τον διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθ. Παζαρλή για να διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι συλλήψεις των δύο και χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός ότι η Ανάκριση γίνεται στο Αστυνομικό Μέγαρο. Η κ. Γερασιμίδου συναντήθηκε με τους δύο κρατούμενους και όπως είπε στους διαδηλωτές, έχουν ακμαίο ηθικό χάρη στη συμπαράστασή τους.



11:52 Με συνθήματα κατά της Αστυνομίας και της εταιρείας χρυσού διαμαρτύρονται οι διαδηλωτές στην οδό Μοναστηρίου.





11:28
Στο Αστυνομικό Μέγαρο βρέθηκαν τώρα οι δικηγόροι των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι πέρασαν από τον φραγμό που έχουν δημιουργήσει οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Μαζί τους και η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, αλλά και η Βουλευτής του ΚΚΕ, Ελένη Γερασιμίδου.



11:25
Διαδηλωτές από την Κατερίνη και τον Έβρο έφτασαν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, για να συμπαρασταθούν στους δύο συλληφθέντες.

11:08
Σταμάτησε η βροχή και επιστρέφουν στο φραγμό οι διαδηλωτές, που γίνονται όλο και περισσότεροι, καθώς η προσέλευσή τους συνεχίζεται.



10:55
Ισχυρή βροχόπτωση επικρατεί στην περιοχή εδώ και λίγη ώρα. Οι διαδηλωτές πηγαίνουν κάτω από τη γέφυρα για να προστατευτούν και δεν σταματούν να φωνάζουν συνθήματα.



10:38 Στον φραγμό που έχουν δημιουργήσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έφτασαν οι διαδηλωτές που συνεχίζουν να συγκεντρώνονται έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, στην οδό Μοναστηρίου, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης προς τους δύο συλληφθέντες, από την Ιερισσό.

10:00 Αποκλεισμένο είναι εδώ και λίγη ώρα το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. έχει τοποθετήσει κλούβες έξω από το κτήριο, για να μην επιτρέψει την πρόσβαση στους διαδηλωτές που συγκεντρώνονται αυτή την ώρα στην οδό Μοναστηρίου για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους δύο κατοίκους της Ιερισσού που συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι για την επίθεση στο εργοτάξιο της "Ελληνικός Χρυσός", στις Σκουριές. Οι διαδηλωτές ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων, οι οποίοι σήμερα θα απολογηθούν στον Ανακριτή.



Προβληματισμός για το τί θα γίνει σε περίπτωση προφυλάκισης
Αν οι δύο οικογενειάρχες κριθούν προφυλακιστέοι, τότε ακόμη και οι συγχωριανοί τους δεν ξέρουν πως θα αντιδράσουν οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι που αναμένεται να βρεθούν έξω από το αστυνομικό μέγαρο.

Επικρατεί βουβός προβληματισμός από τους κατοίκους, ενώ η αστυνομία έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης μιας εκρηκτικής κατάστασης μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή.

ΠΗΓΗ: Thesstoday.gr ΚΑΙ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου