Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης Σίγησε η ΕΡΤ

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην ΕΡΤ καθώς ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 το βράδυ η διακοπή του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε πολλές περιοχές της χώρας.

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες παραμένουν έξω από το κτίριο το ραδιομέγαρο στη λεωφόρο Μεσογείων αλλά και όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην επικράτεια, η κυβέρνηση έβαλε σε εφαρμογή την επιχείρηση διακοπής του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το πρώτο «θύμα» ήταν το αναλογικό σήμα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διεκόπη η λειτουργία των πομπών στην Πάρνηθα, για να ακολουθήσει λίγη ώρα μετά το σήμα της ΕΤ3, το σήμα στην Πάτρα, την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.


Οι παρουσιαστές της ΕΡΤ που βρίσκονται στο στούντιο για την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή που ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τη μετάδοση της ανακοίνωσης από τον Σίμο Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις για την απώλεια του σήματος από διάφορες περιοχές.

Την ίδια ώρα στη συγκέντρωση που ξεκίνησε μετά τις 7 το απόγευμα κατόπιν καλέσματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, σωματείων, επαγγελματικών ομάδων, φοιτητικών συλλόγων κ.α.

Από το ραδιομέγαρο πέρασαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Μανώλης Γλέζος.

Στις 10:30 το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε και συναυλία των μουσικών συνόλων με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών που κατά δεκάδες συρρέουν στο ραδιομέγαρο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ.

ΠΗΓΗ  protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου