Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Αρνούνται να καταθέσουν στην Προανακριτική οι εξαδέλφες Παπακωνσταντίνου

Από το protothema


«Ύποπτες» λόγω σύμπτωσης ισχυρίζονται ότι είναι οι εξαδέλφες του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε νέο υπόμνημα-«καρμπόν» με το προηγούμενο, με το οποίο ενημέρωσαν την Προανακριτική επιτροπή της Βουλής ότι αρνούνται να καταθέσουν.

Οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου αναφέρουν στο κείμενό τους: «Δηλώνω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Εθνικό Κοινοβούλιο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αν μη τι άλλο, ο πατέρας μου, Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου, διήνυσε ουσιαστικά την ζωή του ως κοινοβουλευτικός άνδρας, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές του κοινοβουλευτισμού, ακόμα και σε δύσκολες εποχές.
Εν τούτοις, από σειρά άτυχων συμπτώσεων, εμφανίζομαι ως ύποπτη τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι υποψίες είναι αβάσιμες . Για τις πράξεις αυτές έχω κληθεί και εξεταστεί, ως ύποπτη, από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς… Οι πράξεις επι των οποίων με καλείτε να εξεταστώ ως μάρτυρας εμπεριέχονται στις πράξεις για τις οποίες εξετάστηκα. Η ελεύθερη εκτίμηση κάθε απάντησης μου δυνατόν -θεωρητικώς- να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον μου. Ετσι κατά το νόμο (αρθρ. 223 παρ 4 ΚΠΔ) δικαιούμαι να μην απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Τη χρήση  αυτού του δικαιώματος γνωστοποιώ με την παρούσα».

Να σημειωθεί ότι η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου θεωρείται ύποπτη από τη Δικαιοσύνη, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την αδελφή της Μαρίνα, η οποία επικαλείται την ιδιότητα της «συζύγου ύποπτου».

Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη της Προανακριτικής θα συνεδριάσουν στις 18:30 το απόγευμα, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα επιμείνουν στην κλήτευση των δύο προσώπων.

Αύριο είναι προγραμματισμένη η εξέταση των κ.κ. Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Σικιαρίδη.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου