Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Στουρνάρας: «Οι πρόθυμοι ηλίθιοι»

«Υπάρχει ελπίδα, θα πετύχουμε, ο λογαριασμός βγαίνει, καλύψαμε τα 2/3 της διαδρομής». Αυτές ήταν οι χαρακτηριστικές αναφορές του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, που με αφορμή τη συζήτηση για τα κρατικά λαχεία εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα όπου προκύψουν, θα σπρώξουμε προς τα πίσω αν χρειαστεί τα χρεολύσια και τις δόσεις για να είναι σίγουρη η σωτηρία της χώρας.Πράγματι βγαίνει ο λογαριασμός αρκεί να το πιστέψουμε και εμείς. Υπάρχει ελπίδα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.


Παράλληλα, επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν, κατηγορώντας τους ότι «ποντάρουν» στην αποτυχία της χώρας. «Ποιοι δεν θέλουν να σωθούμε; Όλοι οι σπεκουλαδόροι του κόσμου. Όλοι αυτοί που σορτάρουν το ευρώ και τα ομόλογα των χωρών του ευρώ. Επίσης, μην ξεχνάμε τη ρήση του Λένιν «οι πρόθυμοι ηλίθιοι», γιατί υπάρχουν κι αυτοί, οι οποίοι δεν θέλουν να σωθούμε.»

Ακόμα έδωσε έμφαση και στο θέμα τον offshore εταιρειών τονίζοντας ότι «Πολλοί ρωτούν Πληρώνουν μόνο οι φτωχοί; Δεν πληρώνουν οι πλούσιοι;». Να αντιστρέψω το ερώτημα: Στο χρόνο που είμαστε κυβέρνηση πόσοι επώνυμοι έχουν μπει φυλακή για χρέη προς το Δημόσιο; Λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι είναι. Λυπάμαι, επίσης, που υπάρχουν 18.000 off shore εταιρείες στη χώρα αυτή. Αυτό έχει να κάνει όχι με το κράτος, αλλά με ένα σύστημα αξιών, το οποίο πρέπει να καταδικάσουμε. Εμείς θα προσπαθήσουμε με την τεχνογνωσία που έχουμε και με όση βοήθεια μπορούμε να έχουμε να μην αφήσουμε τίποτε όρθιο στο χώρο των off shore εταιρειών. »

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου