Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Συμψηφισμός χρεών με ιδιώτες σε όλο το Δημόσιο

Συμψηφισμός χρεών με ιδιώτες σε όλο το Δημόσιο
- Θα αφορά χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ και χρέη υπό ρύθμιση  - Η ρύθμιση θα ενταχθεί στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου
Ρύθμιση ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται στη Βουλή μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει ρύθμιση με την οποία θα προβλέπεται ρύθμιση των χρεών των ιδιωτών σε όλο το φάσμα του Δημοσίου με συμψηφισμό.
Οι προδιαγραφές βάσει των οποίων θα γίνεται ο συμψηφισμός αμοιβαίων ανταπαιτήσεων από ΦΠΑ μεταξύ του δημόσιου τομέα και ιδιωτών έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ωστόσο ο Γ. Στουρνάρας έχει ζητήσει ο συμψηφισμός να επεκταθεί και να αφορά όλες τις απαιτήσεις.

Η νομοθετική παρέμβαση που ενδέχεται να περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει πως κάθε βεβαιωμένος φόρος, ληξιπρόθεσμη οφειλή, ακόμα και χρέη σε διαδικασία ρύθμισης θα μπορούν να συμψηφίζονται αυτεπάγγελτα με ποσά που οφείλει το Δημόσιο στους φορολογουμένους.
Έτσι, οι οφειλές ΔΕΚΟ, ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, ΟΤΑ, και άλλων δημόσιων φορέων και οργανισμών προς ιδιώτες θα συμψηφίζονται αυτόματα με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Με τον τρόπο αυτό και θα μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα που ανέρχονται σήμερα στα 7 δισ. ευρώ και θα δοθεί μεγάλη ταμειακή ανάσα σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου