Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Διαθεσιμότητα για 1.600 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ - Εξαιρέθηκαν τα ΤΕΙ


Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 14:30 στο Μαξίμου Συνεδριάζει στις 14:30 το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει τον τελικό αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «protothema.gr» ο αριθμός ανέρχεται σε περισσότερους από 1600 διοικητικούς υπαλλήλους μόνο των Πανεπιστημίων, καθώς τα ΤΕΙ φαίνεται ότι εξαιρέθηκαν.
Από τα ΤΕΙ δεν θα τεθεί κανένας διοικητικός υπάλληλος σε διαθεσιμότητα, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα ΤΕΙ  έχουν ελλείψεις σε προσωπικό.

Ολες οι κατηγορίες  ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ,ΥΕ  καθώς και οι  μόνιμοι τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η μετακίνηση θα γίνει εντός της Περιφέρειας και ενδοπανεπιστημιακά.

Το Πανεπιστήμιο από το οποίο τίθενται σε διαθεσιμότητα οι περισσότεροι διοικητικοί είναι το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο  όπου  ο αριθμός αναμένεται να ανέρθει  στους 600 και ακολουθούν το ΕΜΠ με 438 και το ΑΠΘ με 240.

Διοικητικοί υπάλληλοι θα φύγουν από τα Πανεπιστήμια Κρήτης και Ιωαννίνων , Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ηδη πάντως καταγράφηκε η πρώτη αντίδραση από το ΑΠΘ καθώς αργά χθες τη νύχτα συνεδρίασαν εκτάκτως οι πρυτανικές αρχές και οι κοσμήτορες των σχολών.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται: 

«Συνήλθαμε εκτάκτως, έχοντας λάβει γνώση για την άμεσα επικείμενη έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα θέτει σε διαθεσιμότητα άλλους 240 υπαλλήλους, δηλαδή το 1/3 του διοικητικού προσωπικού του ΑΠΘ, επιπλέον των 81 που έχουν ήδη απομακρυνθεί. Και τούτο, τη στιγμή που, λίγες ώρες νωρίτερα, η Σύγκλητος του ΑΠΘ, σε συνέντευξη με ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων του τύπου, τεκμηρίωσε πλήρως, με αναλυτικές παρουσιάσεις των αντίστοιχων Κοσμητόρων, ότι σε τέτοια περίπτωση, όλες οι κύριες, μεγάλης ακαδημαϊκής και κοινωνικής σημασίας, δομές του ΑΠΘ θα περιέλθουν άμεσα σε κατάσταση πλήρους κατάρρευσης.

 Όλοι οι συνελθόντες διαπιστώνουμε από κοινού ότι, με τις εξελίξεις αυτές, το ΑΠΘ θα δεχθεί το πιο σοβαρό πλήγμα και θα αντιμετωπίσει την οξύτερη κρίση της νεώτερης ιστορίας του. Ως διοίκηση του ΑΠΘ δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε την απαξίωση του πανεπιστημίου που θα προκαλέσει η απομάκρυνση του προσωπικού μας.

Γι΄ αυτό, την ύστατη αυτή στιγμή καλούμε την Πολιτεία να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να μην προχωρήσει στην έκδοση της κυοφορούμενης καταστροφικής για το ΑΠΘ Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Ταυτόχρονα καλούμε την Πανεπιστημιακή Κοινότητα σε εγρήγορση».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου