Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Νέος εκβιασμός της τρόικας για τη δόση του Οκτωβρίου

Νέος εκβιασμός της τρόικας για τη δόση του Οκτωβρίου
Ζητά λουκέτο σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις!
Στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Οκτωβρίου, προσθέτει νέες απαιτήσεις η τρόικα και αναμένεται να τεθούν με εκβιαστικό τρόπο στη συνάντηση που θα έχει την Κυριακή με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Στουρνάρα.
Πέρα από την ψήφιση του κώδικα δικηγόρων και τις λίστες διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, τέθηκε ως προαπαιτούμενο η κάλυψη των οφειλών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ προκειμένου να μπορούν να αποκρατικοποιηθούν χωρίς να υπάρχουν αυτά τα χρέη.

Η κυβέρνηση θεωρούσε ότι έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα.
Φαίνεται όμως ότι δεν είχε υπολογίσει την επαναφορά της απαίτησης για την αναστολή λειτουργίας της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας αλλά και της ΛΑΡΚΟ με ''ξαφνικό θάνατο''.
Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να προκρίνει την εκκαθάριση εν λειτουργία, η τρόικα απαιτεί να μπει λουκέτο και να υπάρξουν απολύσεις σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ και μάλιστα χωρίς να δοθούν αποζημιώσεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αθήνα βρίσκεται ήδη ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κομισιόν, ο κ.Κόπμαν που έχει απαιτήσει να κλείσουν άμεσα ΕΑΣ και ΕΛΒΟ.
Η τρόικα δεν δέχεται να συζητήσει και την εξαγορά ΕΑΣ και ΕΛΒΟ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρόταση που είχε καταθέσει ο κ.Αβραμόπουλος.
Μάλιστα η πρόταση του κ. Αβραμόπουλου συνάντησε την αντίδραση του κ. Στουρνάρα που έχει γίνει σε όλους πλέον σαφές ότι συμφωνεί με την τρόικα στο θέμα αυτό.
Φυσικά το ζήτημα είναι ευρύτερο από τη στιγμή που υπάρχουν ήδη παραγγελίες σε εξέλιξη στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία , ακόμα και από τις ΗΠΑ.
Σε μία τέτοια περίπτωση, κανείς δεν έχει απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με αυτές τις παραγγελίες, όπως δεν υπάρχει απάντηση για τις αρνητικές επιπτώσεις στην αμυντική ισχύ της χώρας από το κλείσιμο των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ.
Το θέμα αυτό, συνδεόμενο με τον εκβιασμό της τρόικας για την εκταμίευση της δόσης του 1 δις του Οκτωβρίου, είναι βέβαιο ότι εξελίσσεται σε μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση και ενδέχεται να προκαλέσει τριγμούς.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου