Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Χιλιάδες κόσμου είπαν «όχι» στη διαθεσιμότητα

Ολοκληρωθηκαν τα απεργιακά συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Μέρος στην κινητοποίηση πήραν και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, με τη ΓΣΕΕ να πραγματοποιεί 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Συλλαλητήρια έγιναν και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα και σε όλες τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το χρονικό των κινητοποιήσεων:


14.46 Αποχωρούν σταδιακά οι διαδηλωτές από την πλατεία Συντάγματος και δόθηκαν ήδη στην κυκλοφορία οι οδοί Σταδίου και Φιλελλήνων. Κλειστές παραμένουν οι οδοί Πανεπιστημίου, Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας έως το ύψος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

14.01 Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα και στο Ηράκλειο
.

13.53 Αντιπαράθεση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινας Χαραλαμπίδου και διαδηλωτών με άνδρες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.

13.40 Μεγάλη συμμετοχή στην πορεία της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα. Συμμετέχουν και εκατοντάδες μαθητές. Το «παρών» έδωσε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

13.29
Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στα Ιωάννινα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας από το Εργατικό Κέντρο προς την Περιφέρεια Ηπείρου.

13.21 Ένταση σημειώθηκε στην Πάτρα, όταν κλούβα στήθηκε ως εμπόδιο στους διαδηλωτές που κινούνταν προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

12.29 Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, καθώς συνεχίζεται η προσέλευση χιλιάδων διαδηλωτών στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο οποίο συμμετέχει και η ΓΣΕΕ.



11.53 Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

11.50 Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Στο χώρο της συγκέντρωσης στην Ομόνοια βρίσκονται ήδη οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

11.30 Ξεκίνησε το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

11.16 Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

11.00 Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας από μαθητές που διαμαρτύρονται για τις εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας.





10.50 Στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας έχουν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης.

10.37 Εργαζόμενοι του ΙΚΑ έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υποκατάστημα της Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

10.30 Σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου