Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Νέο ναυάγιο με 250 μετανάστες στην Λαμπεντούζα

Λίγες ημέρες από το τραγικό ναυάγιο σκάφους με μετανάστες που συγκλόνισε την Ιταλία και ολόκληρη την Ευρώπη καθώς οι νεκροί ξεπερνούν τους 300, ένα ακόμα ατύχημα σημειώθηκε ανοιχτά των ακτών του ιταλικού νησιού.
Σκάφος που λέγεται ότι μετέφερε γύρω στους 250 μετανάστες, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Adnkronos ναυάγησε 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Μάλτας, με αποτέλεσμα να σπεύδουν στο σημείο άνδρες των λιμενικών αρχών.
Πέραν των τοπικών αρχών στην προσπάθεια διάσωσης των μεταναστών συμμετέχουν και το πλοίο Lybra, το οποίο ειδοποίησε το λιμενικό, καθώς και η φρεγάτα Espero.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστός ο αριθμός των θυμάτων, ωστόσο, όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο οι ιταλικές αρχές έχουν εντοπίσει νεκρούς, ενώ αρκετοί άνθρωποι μεταφέρονται με ελικόπτερο στην στεριά.
Το σκάφος εντοπίστηκε από το ελικόπτερο του πλοίου Libra του πολεμικού ναυτικού, που ήταν σε υπηρεσία στο κανάλι της Σικελίας.
Από το ελικόπτερο, όπως αναφέρουν τα ιταλικά δημοσιεύματα, έπεσαν στη θάλασσα σωσίβια και σωστικές λέμβοι, ενώ το έργο των διασωστών συντονίζεται και από την Μάλτα.
Την ίδια ώρα γίνεται λόγος για 12 νεκρούς, ενώ σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες αναποδογύρισε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου