Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κύπρος: Συνομοσπονδία ανεξάρτητων κρατών μέσω ... ποδοσφαίρου!!!ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠ!!!

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη υπέγραψε σήμερα την ενοποίηση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του ψευδοκράτους, κάνοντας το πρώτο βήμα δημιουργίας κράτους-μορφώματος όπως προέβλεπε το σχέδιο Ανάν.

Yπογράφτηκε σήμερα στη Ζυρίχη μια προσωρινή ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, η τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα ενταχθεί στην Κυπριακή Ομοσπονδία, σύμφωνα με τους κανονισμούς και το καταστατικό της ΚΟΠ. Η ΚΟΠ θα είναι πλέον το αρμόδιο όργανο, υπεύθυνο για την οργάνωση, τον έλεγχο και τη διαχείριση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο και στα Κατεχόμενα, καθώς επίσης και τις διεθνείς ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στην Κύπρο.  
Επιπλέον, η κυπριακή Ομοσπονδία θα συνεχίσει να είναι μέλος της FIFA και της UEFA, και το αρμόδιο όργανο, υπεύθυνο για την οργάνωση, τον έλεγχο και τη διαχείριση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, καθώς επίσης το όργανο, το οποίο είναι υπεύθυνο για διεθνείς ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στην Κύπρο.
Η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί από τις γενικές συνελεύσεις των δύο ομοσπονδιών, κάτι πουέχουμε την αίσθηση ότι θα συμβεί
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ είπε πως "η ΚΟΠ και η Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία, με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας, αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς το ποδόσφαιρο μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους".
Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, επισήμανε ότι «αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι υπέροχο. Χαιρετίζω τις δύο πλευρές για την αποφασιστικότητα και το θάρρος τους να φτάσουν σε αυτό το σημείο που έχουν φτάσει. Ως πρόεδρος της UEFA, είμαι ευτυχής γι' αυτό που έχει γίνει σήμερα».
Το ποδόσφαιρο είναι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι. Έχει γίνει ακόμακαι πόλεμος για αυτό. Είναι μέσον άσκησης πολιτικής, και μάλλιστα από τα πιο ισχυρά. Η κίνηση της κυβέρνησης Αναστασιάδη δείχνει ότι ο αρχηγός της δεν εγκατέλειψε ποτέ την στάση του στο Σχέδιο Ανάν, και είναι έτοιμος να ξεκινήσει καινούρια διαδικασία.
Πιστεύουμε αυτή η συμφωνία δεν υπογράφτηκε τυχαία αυτή τη στιγμή,και είναι προάγγελος του νέου σχεδίου τύπου Ανάν που θα έρθει σύντομα τώρα που η Κύπρος έχει βουλιάξει από το δικό της Μνημόνιο, και υπάρχουν ενεργειακά κοιτάσματα επιβεβαιωμένα προς αρπαγή.
Ξένα κέντρα εξουσίας θέλουν την δημιουργια αγωγού που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της Κύπρου και του Ισραήλ διαμέσου Τουρκίας, Για να επιτευθεί αυτό, στο νησί πρέπει να υπάρχει ένα κράτος, το οποίο θα είναι περισσότερο μόρφωμα.
Και εδώ θυμομαστε τον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα ηγέτη που πολέμησε το εθνοκτόνο Σχέδιο Ανάν λέγοντας "κράτος παρέλαβα, κράτος θα παραδώσω", προφανώς ο διάδοχός του Ν.Αναστασιάδης δεν έχει την ίδια άποψη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου