Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Για φοροδιαφυγή ύψους τριών εκατ. ευρώ ελέγχεται το ζεύγος Παπαντωνίου

H εισαγγελέας ζητά να ασκηθεί δίωξη για πλημμέλημα στον Γιάννο και για κακούργημα στη σύζυγό του Ρούλα Κουράκου για το ποσό του 1,333 εκατ.ευρώ της λίστας Λαγκάρντ - Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από φορολογικό έλεγχο για το διάστημα 2000-2010.Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου για φοροδιαφυγή σε βαθμό πλημμελήματος, ζητά η επίκουρη εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου με αίτημά της προς τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου.


Αντίθετα, η εισαγγελέας διαπιστώνει κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα για τη σύζυγο του πρώην υπουργού κ. Σταυρούλα Κουράκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση το πόρισμα -μετά τον έλεγχο στα εισοδήματα που δήλωνε κατά την τελευταία δεκαετία η κυρία Κουράκου- προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός 1,333 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που εμφανιζόταν να έχει καταθέσει η σύζυγος του πρώην υπουργού στην HSBC της Γενεύης, σύμφωνα με τα ευρήματα της λίστας Λαγκάρντ.

Τα νέα στοιχεία προέκυψαν από τον φορολογικό έλεγχο που έγινε στο ζεύγος Παπαντωνίου το διάστημα 2000 - 2010 από το ΣΔΟΕ. Στο πλαίσιο του ελέγχου έγινε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα. Ειδικά για τον πρώην υπουργό οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να αποκρύπτει φόρο της τάξεως των 80.000 ευρώ κάθε έτος. Συνολικά δηλαδή, το ζεύγος Παπαντωνίου ελέγχεται για φοροδιαφυγή που υπολογίζεται στα τρία εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ διενήργησε το σχετικό έλεγχο στο ζεύγος κατόπιν παραγγελίας της κυρίας Παπανδρέου. Η παραγγελία δόθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για τα εξοπλιστικά, οι οποίες συνεχίζονται και αφορούν στην τελευταία δεκαετία. Μάλιστα, οι αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί που τις διενεργούν έχουν ζητήσει και στοιχεία από το εξωτερικό κάποια εκ των οποίων έχουν αρχίσει να τους αποστέλλονται.

Το  σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ έχει διαβιβαστεί και στη ΔΟΥ Κηφισιάς και σύμφωνα με την νομοθεσία ο πρώην υπουργός αν καταβάλλει το ύψος των ποσών που φέρεται να απέκρυπτε,  μπορεί να εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή.

Να σημειωθεί ότι οι διώξεις δεν έχουν ακόμη ασκηθεί.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου