Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Xείμαρρος τα προβλήματα από την πρώτη σφοδρή νεροποντή

Σοβαρά προβλήματα άφησαν πίσω τους οι ισχυρές καταιγίδες που σημειώνονται από νωρίς το απόγευμα σε διάφορες περιοχές της χώρας, με τα σοβαρότερα να εντοπίζονται μέχρι στγμής κυρίως στη δυτική Ελλάδα.
Στην Αττική για μία ακόμα φορά πλημμύρισε το σημείο στη συμβολή Πειραιώς και Χαμοστέρνας, ενω λόγω συσσώρεσης υδάτων μετ' εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους στο κέντρο της πρωτεύουσας, τα νότια προάστια και την παραλιακή.

Στην Πειραιώς η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη για αρκετή ώρα  από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Κλειστή είναι και η υπόγεια γέφυρα της Συγγρού στο Δέλτα Φαλήρου. Στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού στο ρεύμα προς Πειραιά η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και παροχή βοήθειας σε οχήματα. Συνολικά στην Αττική επιχειρούν 20 συνεργεία.
Στην Πάτρα τμήμα της πόλης έμεινε χωρίς ρεύμα (στις περιοχές της Οβρυάς, της Εγλικάδας, των Δεμενίκων και της Μεσσάτιδας) ενώ σπίτια και καταστήματα σε αρκετές περιοχές πλημμύρισαν λόγω υπερχείλισης υπονόμων.
Στη Μεσσήνη ΙΧ παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά στο ρέμα της Θουρίας, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.
Στο δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη υπερχείλισε ο ποταμός Αρις ενώ σοβαρά προβλήματα με τα νερά υπάρχουν στην είσοδο των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καθώς και στην είσοδο του ΤΕΙ.
Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και για αύριο Τρίτη, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα σημειωθούν σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιανατολικοί έως 6 Μποφόρ (στα πελάγη) για να στραφούν αργά το βράδυ στη Βόρειο Ελλάδα σε βορειοανατολικούς.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη βόρεια Κρήτη η μεγίστη έως 24.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς και στα βόρεια σε βορειοανατολικούς μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου