Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ αποφασίζει "ναι" ή "όχι" στο ΠΑΣΟΚ

Καθοριστική η ομιλία του Φώτη Κουβέλη το απόγευμα.
Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι εργασίες των δεύτερου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς, με κυρίαρχο θέμα συζήτησης η πορεία του κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών.

Οι εισηγήσεις κινούνται γύρω από την αποτίμηση της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, καθώς και διατυπώνονται απόψεις για το αν θα πρέπει ή όχι να προχωρήσει η ΔΗΜΑΡ σε συγκρότηση ενός κοινού μετώπου μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την Κίνηση των "58".

Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, η πλειοψηφία των συνέδρων τοποθετείται αρνητικά ως προς το ΠΑΣΟΚ με διάφορα επιχειρήματα, ενώ εκτιμάται από παράγοντες του κόμματος πως σε ποσοστά η αρνητική στάση θα καταγραφεί με το ποσοστό του 75%.

Επίσης συζητήσεις προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του απερχόμενου γραμματέα του κόμματος κ. Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της Κίνησης των "58". Σήμερα πολλοί ήταν οι σύνεδροι που ασκησαν κριτική στον κ. Λυκούδη για τη στάση του, λέγοντας πως ως γραμματέας δεν εξέφραζε πάντα την πλειοψηφία του κόμματος.

Καθοριστική θα είναι η τοποθέτηση του προέδρου του κόμματος κ. Φώτη Κουβέλη, το απόγευμα σήμερα, ο οποίος θα ξεκαθαρίσει τις προτάσεις του. Ο κ. Κουβέλης αναμένεται να επιμείνει στην απόφασή του να μη συνεργαστεί η ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ και την Κίνηση των "58", ωστόσο ενδιαφερόν θα έχει ο τρόπος που θα διατυπώσει και θα εξηγήσει τη στάση του.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου