Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Στη φυλακή Γερμενής - Ηλιόπουλος, απολογείται ο Μπούκουρας

Ως ύποπτοι για τέλεση νέων αδικημάτων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος που θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού για την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Οι Ανακρίτριες της υπόθεσης Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου καθώς και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος έκριναν, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ότι οι δύο βουλευτές έχουν αυξημένη ευθύνη για τη δράση του κόμματος και την κατεύθυνση που δίνεται σε ενέργειες ρατσιστικές και ξενοφοβικές.

Ένα άλλο στοιχείο που βάρυνε στην κρίση των δικαστών φαίνεται να είναι ότι οι δύο κατηγορούμενοι εμφανίζονται, από δεδομένα της δικογραφίας, να έχουν έντονη δραστηριότητα στις περιοχές που είχαν υπό την ευθύνη τους, προς την κεντρική κατεύθυνση που αποδίδεται στην οργάνωση με επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών και άλλες έκνομες δραστηριότητες.

Για την ποινική τους μεταχείριση αξιολογήθηκαν μαρτυρίες θυμάτων επιθέσεων αλλά και στοιχεία σε ηλεκτρονική μορφή που διαβιβάστηκαν πρόσφατα στην ανάκριση από τις κατασχέσεις σε σπίτια στελεχών του κόμματος. Χαρακτηριστικά αναφέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, βίντεο με ορκωμοσίες "νεοσύλλεκτων" της Χρυσής Αυγής με συγκεκριμένο τελετουργικό σε κάποιο από τα οποία ο προσωρινά κρατούμενος, πλέον, βουλευτής Γιώργος Γερμενής χαιρετίζει τις εκδηλώσεις αυτές με ομιλίες υπέρ "της φυλής" και κατά "αυτών που την απειλούν".

Αντίστοιχα, για τον βουλευτή Ηλιόπουλο φαίνεται να αξιολογήθηκαν στοιχεία όπου εμφανίζεται να συμμετέχει σε επιθέσεις κατά μικροπωλητών. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστές αποτίμησαν ακόμη και το γεγονός ότι το κόμμα δεν προέβη σε καταδίκη ή αποδοκιμασία φαινομένων παραβατικότητας που σχετίζονται με ρατσιστική ιδεολογία.

Απολογείται ο Μπούκουρας

Ενώπιον των εφετών - ανακριτών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου απολογείται από τις 10 το πρωί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας.

Ο βουλευτής συναίνεσε στο να μην απολογηθεί, χθες -όπως ήταν προγραμματισμένο- λόγω της κόπωσης των δικαστών, μετά τις απολογίες των Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, οι οποίες διήρκεσαν περίπου 12 ώρες.

Ο Στάθης Μπούκουρας δηλώνει κατηγορηματικά αθώος για την κατηγορία του αδικήματος της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για τα οποία, πριν από λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας.

Υποστηρίζει στο υπόμνημά του, ότι η δίωξη του είναι πολιτική και «βάλλεται» στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του. Επίσης αναφέρει ότι ουδέποτε έλαβε μέρος σε «εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας» και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο.

Ο Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».

ΠΗΓΗ real.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου