Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Λάρνακα:Μπορεί να ήταν ζωντανό το κοριτσάκι που βρέθηκε στην Κόσιη


Του  Πάμπου Βάσιλα
Από το  philenews

Λάρνακα: Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι βρέφος πετάχτηκε στα σκουπίδια και βρέθηκε νεκρό στο ΧΥΤΥ Κόσιης. Πρόκειται για κοριτσάκι ηλικίας μόλις μερικών ημερών μέχρι το πολύ ενός μηνός. Το συγκλονιστικό όμως της υπόθεσης είναι ότι εξετάζεται η πιθανότητα να πέταξαν το βρέφος ακόμα και ζωντανό σε κάποιο κάδο απορριμμάτων.

Γύρω στις 6:55 το πρωί υπάλληλοι που ασχολούνταν με την επεξεργασία οικιακών σκυβάλων σε ιμάντα του εργοστασίου, ανακάλυψαν με φρίκη το νεκρό βρέφος ανάμεσα στα σκουπίδια.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, άνδρες της οποίας απέκλεισαν τη σκηνή κι άρχισαν τις έρευνες. Το έργο τους συνδράμουν και συνάδελφοι τους μέλη του επιστημονικού προσωπικού από το Αρχηγείο Αστυνομίας.


Αυτοψία στη σκηνή διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, η οποία δήλωσε πως δεν ήταν δυνατόν να διακριβώσει τα αίτια θανάτου του βρέφους στην κατάσταση που αυτό ήταν. Όπως ανέφερε, το βρέφος πρέπει να πλυθεί και να καθαριστεί και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις ώστε να διαπιστωθούν τόσο τα αίτια θανάτου του όσο και η ημερομηνία θανάτου.

Λίγο πριν τις 11:30 διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νεκροψία επί της σορού του βρέφους, η οποία πρώτα καθαρίστηκε με τη βοήθεια παιδιάτρου.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνίου η νεκροψία κατέδειξε τα εξής:

● το κοριτσάκι γεννήθηκε εν ζωή, καθώς στο στομάχι του βρέθηκε γάλα. Έτσι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να είχε γεννηθεί νεκρό και να το πέταξαν στα σκουπίδια. Στο παρόν στάδιο δεν μπορεί να διακριβωθεί εάν το γάλα είναι μητρικό ή όχι

● το βάρους του υπολογίστηκε στα 3,16 κιλά

● δεν είχε ομφάλιο λόρο

● στο κεφάλι του υπάρχουν τούφες μαλλιών (μαύρα σγουρά)

● το βρέφος ήταν σε τυμπανιαία κατάσταση και σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης, που σημαίνει ότι είχε πεταχθεί εδώ και κάποιες ημέρες στα σκουπίδια

● αναφορικά με την καταγωγή του κοριτσιού, δεν καθίσταται δυνατό να διαπιστωθεί εάν είναι λευκό ή άλλης καταγωγής, ωστόσο, οι προκαταρκτικές εξετάσεις δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για βρέφος που ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή φυλή

● δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις, οι κακώσεις που έχουν γίνει είναι μεταθανάτια

Όπως ανέφερε η κ. Αντωνίου, δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα το κοριτσάκι να ήταν ακόμα εν ζωή, όταν το πέταξαν στα σκουπίδια. Αν συνέβη κάτι τέτοιο τότε μιλάμε για φρικτό θάνατο.

Είπε ακόμα ότι λόγω του ότι το μωρό ήταν σε μεγάλη αποσύνθεση «δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε εάν γεννήθηκε σε κλινική ή στο νοσοκομείο, ούτε μπορούμε να πούμε οτιδήποτε από το χρώμα του δέρματος του».

Λόγω της κατάστασης της σορού, θα διενεργηθούν περαιτέρω ιστολογικές και άλλες εξετάσεις, προκειμένου να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Στο πλαίσιο των αναλύσεων θα καταβληθεί προσπάθεια για αποτύπωση του γενετικού υλικού (DNA).

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, το κοριτσάκι, που να σημειωθεί ότι βρέθηκε γυμνό, εκ πρώτης όψεως μάλλον φέρει τραύμα στο κεφάλι, ο οποίος δυνατόν να προκλήθηκε από τη συμπίεση των σκουπιδιών μέσα στο σκυβαλοφόρο που μετέφερε τα σκουπίδια στο ΧΥΤΥ Κόσιης.

Ο υπεύθυνος του ΧΥΤΥ, Νικόλας Σαραβελάκης, δήλωσε ότι στο συγκεκριμένο ιμάντα που βρέθηκε το βρέφος, υπήρχαν σκουπίδια των τελευταίων 3-4 ημερών, λόγω των αργιών.

Τόνισε ότι το κοριτσάκι βρέθηκε γυμνό πράγμα που κατά τον ίδιο σημαίνει πως το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που τοποθέτησαν το βρέφος στα σκουπίδια δεν το έβαλαν σε σακούλα, αλλά απλά το πέταξαν μέσα σε κάδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται επί του παρόντος σε κλινικές και νοσοκομεία των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου. Κι αυτό γιατί στον ΧΥΤΥ μεταφέρονται σκύβαλα και από τις δύο επαρχίες. Ωστόσο. ττο έργο των ανακριτών δεν θα είναι εύκολο λόγω του χρόνου που παρήλθε από το θάνατο του βρέφους.

Επίσης έχει αρχίσει εξετάσεις στα απόβλητα ενώ έχει συσκευάσει και παραλάβει σκουπίδια που βρίσκονταν κοντά στο νεκρό βρέφος για να προσδιοριστεί η περιοχή από όπου παραλήφθηκαν αλλά και η ημερομηνία που αφέθηκαν στο ΧΥΤΥ.

Κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής

Δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο αναφορικά με τους γονείς του βρέφους το οποίο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί νεκρό στον ιμάντα επεξεργασίας αποβλήτων, στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην Κόσιη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί έρευνες στα Γενικά Νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου καθώς και στις Επαρχιακές Διοικήσεις στις οποίες έχουν καταχωρηθεί οι γεννήσεις από τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς όμως να προκύψει οτιδήποτε.

Αύριο οι έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας αναμένεται να επικεντρωθούν σε ιδιωτικές κλινικές των δύο επαρχιών, δεδομένου ότι στο ΧΥΤΥ Κόσιης μεταφέρονται σκουπίδια με απορριμματοφόρα τόσο από τη Λάρνακα όσο και την ελεύθερη Αμμόχωστο.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες εάν γνωρίζουν οτιδήποτε για το θέμα θα δώσουν στοιχεία και πληροφορίες στον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή στη Γραμμή του Πολίτη στο 1460.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου