Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Παπαδόπουλος: Δεν θεωρώ ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός

Μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι «από την πρώτη στιγμή» του άρεσε η λογική των 58Μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι «από την πρώτη στιγμή» του άρεσε η λογική των 58
Πρέπει πάση θυσία να προσέλθει στο διάλογο με τους «58» η ΔΗΜΑΡ - Η Κεντροαριστερά συρρικνώνεται - Δεν έχω ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, δήλωσε μεταξύ άλλωνΕπιμένει στην άποψή του για άμεσο διάλογο μεταξύ ΔΗΜΑΡ και «58» ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, όπως επιβεβαίωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, ενώ κράτησε και πάλι αποστάσεις από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι «από την πρώτη στιγμή» του άρεσε η λογική των 58.
«Ότι απευθύνθηκαν σε όλους, σε όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, σε όλες τις προσωπικότητες, τους φορείς, τις δυνάμεις και σε αυτό που ονομάζουμε μεταρρυθμιστικό κέντρο και Κεντροαριστερά. Δεν μπήκαν σε μια λογική αποκλεισμών» εξήγησε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη παρουσία του στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας των 58 στην Κηφισιά. «Η ουσία της ομιλίας μου είναι ότι πάση θυσία πρέπει να προσέλθει η ΔΗΜΑΡ σε αυτό το διάλογο και πρότεινα όταν ολοκληρωθούν οι προγραμματικοί άξονες των 58 να ζητήσουν συνάντηση με τη ΔΗΜΑΡ και τον κ. Κουβέλη και θεωρώ ότι αν καθίσουν στο τραπέζι και δουν αυτά που προτείνουν οι 58, θα δουν ότι δεν μπορεί να αρνηθεί να συνεχίσει μαζί τους».

Ο ίδιος είπε ότι «λόγω ηλικίας» δεν έχει κάποιες «αδυναμίες» που έχουν άλλα πρόσωπα και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όπως ο Φ. Κουβέλης, και ότι επίσης λόγω ηλικίας δεν αντιμετωπίζει «κάποια φόρτιση σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ».

Η συρρίκνωση της Κεντροαριστεράς
Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος προειδοποίησε ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς συρρικνώνεται. «Στις εκλογές του Ιουνίου - παρότι στην πολιτική δεν κάνει 1+1=2 - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είχαν συγκεντρώσει 20%. Στις δημοσκοπήσεις τώρα δεν έχουν ούτε 9%. Ο χώρος συρρικνώνεται και θα συρρικνώνεται όλο και περισσότερο. Εχουμε τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που οξύνεται η αντιπαράθεσή τους και όσο προχωράμε θα οξύνεται όλο και περισσότερο και αν δεν γίνει κάτι ενιαίο δραστικά και άμεσα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, δεν θα υπάρχει αυτός ο χώρος» είπε.

«Δεν έχω ψηφίσει ΠΑΣΟΚ»
Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος σχολίασε και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του στον Ανδρέα Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην πρόσφατη συγκέντρωση των 58.
«Δεν έκανα αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκανα μια περιγραφή πώς έχει δημιουργηθεί τώρα το πολιτικό σκηνικό. Αλλη άποψη θα έχω εγώ για το 1996 και άλλη άποψη θα έχει ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για το 1989. Ως λογική και συγκρότηση, δεν θεωρώ ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός. Δεν έχω ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Σε όλους αυτούς, είμαι κοντά στο εγχείρημα 1996-2000, παρά τα μεγάλα λάθη που έχουν γίνει μετά το 2000. Αλλά νομίζω πιο κοντά ως λογική και αντίληψη εκείνη την περίοδο. Τη δεκαετία του ’80, έγιναν πολύ σημαντικά πράγματα. Οι δυνατότητες του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν τεράστιες. Θα μπορούσε να αλλάξει τη χώρα σε μια άλλη κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Παπαδόπουλος.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου