Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Χάνει τα χθεσινά κέρδη η Wall στη σκιά των αποτελεσμάτων

Dow15.717,50-131,11 -0,83%  



  Nasdaq4.123,1371,70 1,77%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Έντονα πτωτικά κινούνται την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street διαγράφοντας από την πρώτη κιόλας ώρα συναλλαγών τα χθεσινά τους κέρδη εν μέσω κλίματος απογοήτευσης που διαμόρφωσαν τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και οι φόβοι αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη. Δεν κατάφεραν να ανακουφίσουν το κλίμα τα καλύτερα των εκτιμήσεων για τις προσωπικές δαπάνες στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί 1,28% ή 208 μονάδες στις 15.642 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P καταγράφει απώλειες 1,07% στις 1.776 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 38 μονάδες ή 0,92% και διαμορφώνεται στις 4.086 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ενθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία για τις προσωπικές δαπάνες το Δεκέμβριο, αν και το εισόδημα παρέμεινε σταθερό, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το κόστος εργασίας.

Ειδικότερα, οι Αμερικανοί καταναλωτές αύξησαν τις δαπάνες τους τον Δεκέμβριο αν και το εισόδημα τους παρέμεινε σταθερό. Οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκαν 0,4% σε προσαρμοσμένη βάση τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για μικρότερη αύξηση 0,2%.

Τέλος, ο δείκτης προσωπικής αποταμίευσης υποχώρησε στο 3,9% από 4,3% τον Νοέμβριο. 
Αύξηση ελαφρώς μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισε ο δείκτης κόστους απασχόλησης στο τέταρτο τρίμηνο του 2013. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Απασχόλησης, ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για άνοδο 0,4%.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ξεχωρίζει η μετοχή της Mattel που σημειώνει βουτιά 9% μετά την αναπάντεχη πτώση των πωλήσεων το δ’ τρίμηνο, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών υπέστη πλήγμα από την κατακόρυφη μείωση των πωλήσεων για κορυφαία brands της όπως η Barbie και της προσχολικής ηλικίας προϊόντα Fisher Price.

Ενώ τα συνολικά καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 20% στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, η αύξηση αυτή οφείλεται στην ευνοϊκή σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, στη διάρκεια του οποίου είχε αναλάβει χρεώσεις για νομικά ζητήματα.

Η Wal Mart υποχωρεί κατά 0,9% μετά την προειδοποίηση για χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη το δ’ τρίμηνο. Η τελευταία εκτίμηση του μεγαλύτερου λιανοπωλητή στον κόσμο τοποθετούσε τα κέρδη μεταξύ 1,60 δολ. και 1,70 δολ. ανά μετοχή για το δ΄ τρίμηνο.

Η μετοχή της Amazon υποχωρεί 8% με τις πωλήσεις δ’ τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία να απογοητεύουν τους επενδυτές.

Η MasterCard Inc ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ΄ τριμήνου αυξήθηκαν στα 623 εκατ. δολάρια ή 52 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα 605 εκατ. δολάρια ή 49 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει αναλάβει έκτακτες δαπάνες 95 εκατ. δολαρίων για μια διευθέτηση νομικής υπόθεσης. Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 57 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 2,13 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 1,9 δισ. δολάρια στο ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Πτώση 32% σημείωσαν τα κέρδη της Chevron Corp. το δ΄ τρίμηνο, ενώ ο ενεργειακός κολοσσός δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Ειδικότερα, η Chevron ανακοίνωσε κέρδη 4,93 δισ. δολ. ή 2,57 δολ. ανά μετοχή από 7,25 δισ. δολ. ή 3,70 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα υποχώρησαν 7,3% στα 56,16 δισ. δολ.

Αυξημένα μεγέθη ανακοίνωσε η Google Inc. για το δ΄ τρίμηνο, με τα κέρδη ωστόσο να χάνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, ο κολοσσός του Διαδικτύου ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανήλθαν σε 3,38 δισ. δολ. ή 9,90 δολ. ανά μετοχή από 2,89 δισ. δολ. ή 8,62 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Χωρίς να περιλαμβάνονται έκτακτα στοιχεία η Google ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στα 12,01 δολ.

Τα έσοδα ανήλθαν σε 16,86 δισ. δολ. από 14,42 δισ. δολ. το δ΄ τρίμηνο του 2012.

Εκτός αποτελεσμάτων, όλο και πιο κοντά στην τελική απόφαση για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο φαίνεται πως βρίσκεται η Microsoft, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στην εταιρεία, έπειτα από περίπου πέντε μήνες μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Steve Ballmer.

Καθώς οι εξωτερικοί υποψήφιοι έχουν αποκλειστεί, τις τελευταίες εβδομάδες οι φήμες εντός της Microsoft και μεταξύ των προσκείμενων σε αυτή ατόμων, εστιάζουν κυρίως στον Satya Nadella.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου