Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Πάτρα: 120.000 σοκολάτες θα πετάξουν οι σοκολατορίχτες

Είναι το ιδιαίτερο έθιμο του Πατρινού Καρναβαλιού. Ο "πόλεμος" της σοκολάτας. Στο τέλος της σημερινής παρέλασης οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών θα πετάξουν περίπου 120.000 σοκολάτες.
Οπως ανέφερε στο thebest.gr ο Πρόεδρος του συλλόγου Σοκολατομαχίες Περικλής Δημητρόπουλος, στις παρελάσεις θα μοιραστούν κοντά στα 120.000 κομμάτια, κυρίως twix,snickers, bounty, milky way, maltesers και M&ms που θα γλυκάνουν τον κόσμο.

Ως γνωστόν πολλοί θεατές ακολουθούν τα άρματα των σοκολατοριχτών σχεδόν έως το τέλος της πομπής προσπαθώντας να πιάσουν μία σοκολάτα έτσι για το γούρι. Τρία θα είναι και φέτος τα άρματα των σοκολατοριχτών που θα παρελάσουν στο τέλος, πίσω δηλαδή από το τελευταίο από τα περίπου 125 πληρώματα Καρναβαλιστών .
Το παρών στις παρελάσεις θα δώσουν και οι 6 υπάρχοντες σύλλογοι που είναι κατά σειρά ίδρυσης, οι Σοκολατορίχτες (χρονολογείται από το 1991), ο Σοκολατοπόλεμος, οι Σοκολατομαχίες, οι Σοκολατοδρομίες, οι Σοκολατομανίες και οι Σοκολατοπαίκτες που δημιουργήθηκαν πριν περίπου δέκα χρόνια.

ΠΗΓΗ thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου