Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Θρίλερ με το χαμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Θρίλερ με το χαμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines
Στο σκοτάδι παραμένουν για τρίτη ημέρα οι έρευνες για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines - Λάθος συναγερμός για «κίτρινο αντικείμενο» που βρέθηκε στη θάλασσα του Βιετνάμ

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δυστυχώς ακόμα δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και η απόπειρα αεροπειρατείας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίεςέ αναγνωρίστηκε ένας από τους δύο άντρες που χρησιμοποίησαν κλεμμένο διαβατήριο στην πτήσηs.

Ο άνδρας δεν είναι από τη Μαλαισία και μάλλον μπήκε παράνομα στη χώρα.
Το Βιετνάμ ανέφερε νωρίτερα ότι εθεάθη στη θάλασσα νέο αντικείμενο που ίσως να προερχόταν από το αεροσκάφος. Τελικά ελικόπτερα που έφτασαν στο σημείο απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για σωσίβια λέμβος, όπως πολλοί ήλπιζαν.
Ωστόσο, έχουν ληφθεί δείγματα από μία από τις δύο ενδεχόμενες πετρελαιοκηλίδες στον Κόλπο της Ταϊλάνδης για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για καύσιμα από το αεροσκάφος. Αυτό είναι προς το παρόν το μοναδικό ενδεχόμενο απτό στοιχείο που υπάρχει γύρω από την υπόθεση.
8eb7e474de5190c1200f97c94042a6e5 XL
«Παραμένουμε μπερδεμένοι για το τι συνέβη με το αεροσκάφος» είπε το πρωί της Δευτέρας ο επικεφαλής της έρευνας από την ΥΠΑ της Μαλαισίας Αζαρουντίν Αμπούντλ Ραχμάν σε ενημέρωση στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.
Χαρακτηρίζοντας, σχεδόν τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, την υπόθεση «μυστήριο», ανέφερε επίσης πως δεν έχουν εντοπιστεί αντικείμενα από το αεροσκάφος.
Οι συγγενείς των 239 που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχουν ήδη αρχίσει να φοβούνται πως θα επιβεβαιωθεί το χειρότερο.
Ο Ραχμάν τόνισε τη Δευτέρα πως οι έρευνες έχουν ενταθεί και η αναζήτηση θα συνεχιστεί «για όσο χρειαστεί».
«Ψάχνουμε κάθε ώρα, κάθε δευτερόλεπτο κάθε σημείο στη θάλασσα» είπε ο επικεφαλής της έρευνας στη Μαλαισία.
5b2f8522b028ce0af56b0b99f95724f7 XL
Οι εκτιμήσεις για το τι συνέβη στο αεροσκάφος βρίσκονται ακόμη στο επίπεδο των θεωριών. Καθώς τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου ακόμη δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια, θεωρείται όλο και πιο πιθανό -αν και σε καμία περίπτωση ασφαλής εκτίμηση- το αεροσκάφος να διαλύθηκε σε μεγάλο ύψος.
Αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις έρευνες έχουν αναφέρει πως στην αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή το αεροσκάφος είχε προσκρούσει στη θάλασσα, θα είχαν εμφανιστεί σε κάποιο σημείο συγκεντρωμένα συντρίμμια του. Μέχρι να υπάρξουν ωστόσο στοιχεία, δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτε.
Όσον αφορά το υπόβαθρο της πτήσης, οι ανησυχίες παραμένουν επικεντρωμένες στους επιβάτες που θεωρούνται «ύποπτοι». Τουλάχιστον δύο ταξίδευαν με διαβατήρια που δεν ήταν δικά τους και είχαν κλαπεί ή χαθεί, ενώ άλλοι πέντε επιβάτες τελικά δεν ανέβηκαν στην πτήση και οι αποσκευές τους απομακρύνθηκαν.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου