Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Θέλουν και Παγκόσμια κυριαρχία οι Αμερικανοί; Ας μάθουν γεωγραφία πρώτα τα νούμερα! (Φωτογραφίες)

Θέλουν και Παγκόσμια κυριαρχία οι Αμερικανοί; Ας μάθουν γεωγραφία πρώτα τα νούμερα! (φωτογραφίες)Για μια ακόμη φορά το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN χάρισε στιγμές απερίγραπτης καζούρας, αφού επανήλθε με γεωγραφική γκάφα, στέλνοντας το Σλαβιάνσκ, από την Ανατολική Ουκρανία στην Κριμαία!
Το αμερικανικό δίκτυο ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός ανάγκασε τις δυνάμεις αυτοάμυνας να αποχωρήσουν από το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ, πόλεις στην περιοχή του Ντόνετσκ.
Στην εισαγωγή του ρεπορτάζ, έδειξε έναν χάρτη, όπου το Σλαβιάνσκ είχε… μετακομίσει στην Κριμαία, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την πραγματική του τοποθεσία!
Στην πραγματικότητα, η απόσταση ανάμεσα στο Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ είναι μόλις 16 χιλιόμετρα, με τις δύο πόλεις να βρίσκονται βόρεια του Ντόνετσκ.
cnn_gafes1
Δεν είναι η πρώτη φορά που το CNN τα κάνει… μαντάρα στη γεωγραφία. Λίγο καιρό νωρίτερα το δίκτυο έφτιαξε το δικό του χάρτη, δείχνοντας ότι η Ανατολική Ουκρανία βρίσκεται κάπου στο Πακιστάν.
cnn_gafes2
Αλλά δεν είναι μόνο η Ρωσία και η Ουκρανία που… υπέφεραν από τους αγεωγράφητους. Το Μάρτιο οι Αμερικανοί ανέφεραν ότι η πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, είναι στην… Ινδονησία!
cnn_gafes3
Καλύπτοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις για την πρωτοχρονιά ανά τον κόσμο, το CNN είχε εικόνα από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, αναφέροντας ότι είναι στην Αυστραλία…
cnn_gafes4
Πριν από αυτό είχαμε «μετακίνηση» του Χονγκ Κονγκ στη… Νότια Αμερική, αλλά και του Λονδίνου, στα 100 μίλια μακριά από την πραγματική του θέση!
cnn_gafes5
cnn_gafes6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου