Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Συγγραφέας από το Donetsk έγραψε βιβλίο το 2009: «Η παγκόσμια φωτιά θα αρχίσει στην Κριμαία »

Των Πορφύρη Δ./Σταφυλά Π.

Οι υπερασπιστές του Ντονμπάς “οι τρομοκράτες” όπως τους αποκαλούσαν ως τώρα πολλά δυτικά μέσα είναι διανοούμενοι, οικογενειάρχες ή εμπειροπόλεμοι τ.στρατιωτικοί που τα άφησαν όλα και είναι στις επάλξεις θέτοντας μια κόκκινη γραμμή στις φιλοδοξίες της Δύσης για μονοπολιτισμό στην Ευρώπη.

Ο Φιοντόρ Berezin είναι ένα χρακτηριστικό παράδειγμα. Είναι συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας. Ζει στην Ανατολική Ουκρανία. Σήμερα βιώνει καταστάσεις που τις είχε περιγράψει νωρίτερα στο έργο του. Στα βιβλία του σκιαγραφεί ένα υποθετικό σενάριο για έναν πόλεμο όπου το ΝΑΤΟ θα κατακτήσει την Ουκρανία και θα εξαπολύσει επιδρομή και θα κυριεύσει την Κριμαία αλλά ο ο ρωσικός στρατός τελικά θα το απωθήσει.


«Η παγκόσμια φωτιά θα αρχίσει στην Κριμαία » έγραψε σε ένα μυθιστόρημά του το 2009. Ο Berezin έχει εκδώσει περισσότερα από 15 βιβλία. Ο 54χρονος Berezin κατέχει σήμερα το πόστο του υφυπουργού Άμυνας στην αυτοανακηρυχθείσα ” Λαική Δημοκρατία του Donetsk” εδώ και 2 μήνες. Ο Berezin γεννήθηκε στο Donetsk στην πόλη του 1.000.000 κατοίκων, προπύργιο των εξεγερμένων ρωσόφωνων. Μετά την πτώση του Σλαβιάνσκ, στο Donetsk αναμένεται να δοθεί η τελική και πιο αποφασιστική μάχη.

“Είμαι πολύ απογοητευμένος” δηλώνει…. “Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο πόλεμος θα έχει μεγάλη διάρκεια και θα είναι αιματηρός μέχρι να πεθάνει κι ο τελευταίος από εμάς στα οδοφράγματα. ” (Τhe Wall Street Journal, Huffington post 7/7/14).


Στο Donetsk μάχεται πλέον στον πόλεμο που πρόβλεψε. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις πολλοί εκδοτικοί οίκοι άρχισαν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα έργα του (rt). Eίναι απόφοιτος της σχολής εκπαίδευσης αεράμυνας Engels! Από το 1991 ζει στην πόλη του. Το στιλ της γραφής του εντάσεται στο φιλοσοφικό technothriller. Ενδεικτικοί είναι και οι τίτλοι των έργων του, πολλά εκ των οποίων έχουν αποσπάσει λογοτεχνικά βραβεία: « Μπαίνοντας στον κατακλυσμό » « Πόλεμος το 2030» κ.ά. Σε έργα του τον έχει απασχολήσει και ο θερμοπυρηνικός πόλεμος. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.



ΠΗΓΗ hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου