Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Έτσι ήταν ο τάφος της Αμφίπολης

Ο αρχιτέκτονας του υπουργείου Πολιτισμού Μ. Λεφαντζής παρουσίασε την πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου.
Πυρετωδώς συνεχίζονται οι ανασκαφές στο ταφικό μνημείο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, με τους αρχαιολόγους να προχωρούν βήμα βήμα προς το εσωτερικό του μνημείου.
Πλέον, οι εργασίες επικεντρώνονται στην οριζόντια αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων σε όλη την έκταση του χώρου, ανάμεσα στον διαφραγματικό τοίχο με τις Καρυάτιδες και τον τρίτο τοίχο, ώστε να επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση των πιέσεων και να διασφαλίζεται σταθερά η στατική επάρκεια του μνημείου.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Πολιτισμού παρουσίασε την πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου, που έγινε από τον αρχιτέκτονα του ΥΠΠΟΑ, Μιχάλη Λεφαντζή, με τους δύο διαφραγματικούς τοίχους επί των οποίων φέρονται, στον μεν πρώτο οι Σφίγγες, στον δε δεύτερο οι Καρυάτιδες.
Συνεχίζονται, επίσης, οι εργασίες τεκμηρίωσης του συνόλου των αρχαιολογικών ανασκαφικών εργασιών, με ψηφιακά και συμβατικά μέσα.
Amfipolis+TombΠΗΓΗ efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου