Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν πως εκτέλεσαν έναν από τους δύο Ιάπωνες!-Δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία η ιαπωνική κυβέρνηση

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα απεικονίζεται ο δεύτερος όμηρος να μιλάει για την εκτέλεση του φίλου του, κρατώντας μια φωτογραφία με τη σορό του - Το ΙΚ δεν ζητά πλέον λύτρα, αλλά την αποφυλάκιση του «Σατζίντα αλ-Ρισάουι»
Λίγη ώρα αφότου το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι και οι δύο Ιάπωνες όμηροι, ο 47χρονος Κέντζι Γκότο και ο 42χρονος Χαρούνα Γιακάουα, είναι ζωντανοί, το Ισλαμικό Κράτος, με ένα βίντεο που ανάρτησε στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε πως προχώρησε στην εκτέλεση ενός εκ των δύο αντρών.

Την πληροφορία μετέδωσε πρώτη μέσα από την ιστοσελίδα της η οργάνωση SITE, ενώ στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος, ο δεύτερος όμηρος φέρεται να μιλάει on camera για την εκτέλεση του φίλου του, Χαρούνα Γιακάουα, κρατώντας μια φωτογραφία από την εκτέλεση, ενώ παράλληλα εκλιπαρεί για τη ζωή του.

Ειδικότερα, ο Κέντζι Γκότο ακούγεται να λέει πως οι τζιχαντιστές σκότωσαν τον Γιακάουα, κατηγορεί τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε για τον θάνατό του φίλου του και λέει πως και ο ίδιος θα πεθάνει αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι δεν ζητούν πλέον λύτρα 200 εκατ. δολαρίων, αλλά την αποφυλάκιση του «Σατζίντα αλ-Ρισάουι», που φέρεται να κρατείται στην Ιορδανία.

Η ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία λίγες ώρες πριν τη ανάρτηση του βίντεο είχε ανακοινώσει πως θα έκανε τα πάντα για να σώσει τους δύο άντρες, χαρακτήρισε το υλικό με τον όμηρο «απαράδεκτο και αηδιαστικό», ωστόσο, ανέφερε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ακόμη αν είναι αυθεντικό.

Ο Χαρούνα Γιακάουα



Σημειώνεται πως τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ζητούσαν από την ιαπωνική κυβέρνηση λίτρα ύψους 200 εκατ. δολαρίων για να αφήσουν ελεύθερους τους δύο άντρες και είχαν ορίσει τελεσίγραφο 72 ωρών.

Η προθεσμία εξέπνευσε το πρωί της Παρασκευής, χωρίς κάποιο μήνυμα από την πλευρά της οργάνωσης και σήμερα οι ακραίοι Ισλαμιστές ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον έναν από τους δύο ομήρους.


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου