Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Με βροχές και καταιγίδες θα πάμε στις κάλπες

Η σημαντική επιδείνωση του καιρού δυσκολεύει την έξοδο των ετεροδημοτών - Αυξημένα δρομολόγια για πλοία, τρένα και λεωφορεία - Που αναμένεται να πέσουν χιόνια τις επόμενες ώρες - Δείτε αναλυτική πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ώρες μέχρι το βράδυ της Κυριακής
Υπό άστατες καιρικές συνθήκες συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων σήμερα Σάββατο, με το βροχερό καιρό να δυσχεραίνει τη μετάβαση των πολιτών προς τα μέρη που αναμένεται αύριο Κυριακή να ρίξουν την ψήφο τους!




Με αύξηση του αριθμού των δρομολογίων για τα πλοία, τα λεωφορεία αλλά και τα τρένα έως και την επομένη των εκλογών αντιμετωπίζεται η αυξημένη ζήτηση από τους ετεροδημότες που ταξιδεύουν στις εκλογικές τους περιφέρειες ώστε να ψηφίσουν την Κυριακή.


Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Τι καιρό θα έχουμε σήμερα Σάββατο

Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε σήμερα Σάββατο στα δυτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης αλλά και με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Ωστόσο στις παραθαλάσσιες και παράκτιες περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά αλλά σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου από υψόμετρο 650 μέτρα και πάνω.

Οι περιοχές που θα έχουν τα πιο έντονα φαινόμενα είναι η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Πρέβεζα, η Άρτα, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Κως και η Ρόδος.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 6 εως 15 βαθμούς και στις νοτιότερες ηπειρωτικές περιοχές και τα νησιά από 11 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό καθώς θα υπάρχουν διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά και με νεφώσεις που θα δώσουν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, τοπικά εως 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος θα είναι ο καιρός με νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, τοπικά εως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, οπού τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 700μ).
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Χιονιά στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου (πάνω από 700μ).
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα νότια. Χιονιά στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


Με τι καιρό θα ψηφίσουμε την Κυριακή

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική και δυτική χώρα περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ωστόσο θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Λίγα χιόνια θα πέσουν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας από υψόμετρο 700 με 750 μέτρα και πάνω.

Οι περιοχές που την Κυριακή θα έχουν έντονα φαινόμενα θα είναι ο Έβρος και κυρίως η Αλεξανδρούπολη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Ρόδος και η Ιεράπετρα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 15 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 10 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά θα υπάρξουν και λίγες νεφώσεις που σποραδικά θα πυκνώσουν και ίσως τοπικά εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς νοτιοδυτικοί αλλά από το βράδυ θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με ένταση 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 15 με 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιές που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και δεν αποκλείεται να βρέξει στα γύρω ορεινά ωστόσο θα υπάρχουν και διαστηματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 4 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Δευτέρα 26-01-2015
Καιρός: στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές με πρόσκαιρη βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Άνεμοι: στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Τρίτη 27-01-2015 και Τετάρτη 28-01-2015
Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας με σταδιακή εξασθένηση την Τετάρτη από τα δυτικά.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου