Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο πιλότος-δολοφόνος είχε αναρρωτική άδεια την ημέρα της συντριβής αλλά την έσκισε!

Ο ίδιος έκρυψε το χαρτί της ασθένειας και πήγε κανονικά στη δουλειά του - Οι ερευνητές βρήκαν το χαρτί της άδειας στο σπίτι του
Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του Γενικού Εισαγγελέα της Γερμανίας ότι ο Λούμπιτς παρακολουθούνταν από γιατρό, ο οποίος μάλιστα του είχε γράψει άδεια την ημέρα της συντριβής.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουν Γερμανοί εισαγγελείς ο Λούμπιτς ήταν άρρωστος, ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθούνταν από γιατρό, ο οποίος μάλιστα του έγραφε άδειες. Ο Λούμπιτς στη συνέχεια έσκιζε τα χαρτιά του γιατρού και δεν τα εμφάνιζε πουθενά. Την ημέρα της συντριβής ο γιατρός του είχε γράψει αναρρωτική άδεια, αλλά εκείνος δεν εμφάνισε ποτέ το χαρτί στον εργοδότη του, αντίθετα το έσκισε. Αυτά τα χαρτιά που δίνουν νέα τραγική διάσταση στην υπόθεση βρέθηκαν κατά την έρευνα στα δύο σπίτια του (στο Ντίσελντορφ και το Μονταμπάουρ στο κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Κατασχέθηκαν έγγραφα με ιατρικό περιεχόμενο που δείχνουν διαγνωσμένη νόσο και αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς. Το γεγονός ότι υπάρχουν ιατρικά σημειώματα που αναφέρουν ότι είναι ανίκανος προς εργασία, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, που βρέθηκαν σκισμένα, τα οποία ήσαν πρόσφατα και αφορούσαν ακόμη και την ημέρα του εγκλήματος, υποστηρίζουν το συμπέρασμα, που βασίζεται στην προκαταρκτική εξέταση, ότι ο νεκρός είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του και τους συναδέλφους του».

Κατά την έρευνα, δεν βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας ούτε προέκυψαν στοιχεία που να παραπέμπουν σε πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα για την ενέργειά του.

Η Γενική Εισαγγελία αναγγέλλει ότι η εξέταση των εγγράφων που έχουν βρεθεί θα διαρκέσει μερικές ημέρες.

Επίσης νωρίτερα σήμερα αποκαλύφθηκε ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης 9525 της Germanwings είχε καταγεγραμμένη στο ιατρικό του πιστοποιητικό τη σημείωση "SIC" που σημαίνει "ειδική τακτική ιατρική εξέταση".

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν η σημείωση "ειδική τακτική ιατρική εξέταση" αφορούσε την ψυχική ή την σωματική υγεία του πιλότου, διότι η πληροφορία είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα.

"Εχουμε μία άδεια πιλότου και ένα ιατρικό πιστοποιητικό. Υπάρχει μία καταγραφή "SIC", δήλωσε στη Wall Street Journal ο Χόλγκερ Κασπέρσκι. " 'SIC' σημαίνει ειδική τακτική εξέταση. Δεν γνωρίζουμε σε τι (ιατρική κατάσταση) αναφέρεται", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η τελευταία ιατρική εξέταση του Αντρέας Λούμπιτς χρονολογείται από τον Ιούλιο 2014. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το πιστοποιητικό ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Ο Χόλγκερ Κασπέρσκι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει πληροφορία που δημοσιεύθηκε στη γερμανική Bild σύμφωνα με την οποία η ένδειξη "SIC" είναι πιθανόν να αφορά σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές.

Το βράδυ της Πέμπτης οι αστυνομικές αρχές ολοκλήρωσαν τις έρευνες στα δυο διαμερίσματα του συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς στο Ντίσελντορφ, αλλά και το Μονταμπάουρ, μια μικρή πόλη κοντά στο Κόμπλεντς, όπου διαμένουν οι γονείς του. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν υπολογιστή, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel στις έρευνες βρέθηκαν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο 27χρονος ήταν ψυχικά άρρωστος, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί κάτι περισσότερο.

«Ακατάλληλος για πτήση»

Για ψυχολογικά προβλήματα του Αντρέας Λούμπιτς κάνει λόγο σήμερα σε εκτενές της ρεπορτάζ και η Bild. Επικαλούμενη πηγές της Lufthansa, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο συγκυβερνήτης υπέφερε πριν από έξι χρόνια από κατάθλιψη και έκτοτε είχε τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Lubitz είχε περάσει ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο το 2009 και είχε ακολουθήσει επί ενάμιση χρόνο ψυχιατρική θεραπεία.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή τύπου χθες ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ, ο Λούμπιτς είχε διακόψει την εκπαίδευσή του ως πιλότος για κάποιο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια την επανέλαβε και την ολοκλήρωσε κανονικά, πριν αρχίσει να πετάει το 2013. Ο Σπορ δεν αναφέρθηκε στους λόγους της διακοπής επικαλούμενος το ιατρικό απόρρητο, ωστόσο, όπως υποστηρίζει η Bild, κατά το χρονικό διάστημα που ο γερμανός συγκυβερνήτης είχε διακόψει την εκπαίδευση του, έπασχε από κατάθλιψη. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του μάλιστα στο Lufhansa Flight School στην Φίνιξ, πρωτεύουσα της αμερικανικής Πολιτείας Αριζόνα, είχε κριθεί κατά διαστήματα «ακατάλληλος για πτήση».

Σε κατάθλιψη αποδίδουν τη διακοπή και κύκλοι της Lufthansa τους οποίους επικαλείται το Spiegel. Γιατροί της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας ωστόσο κατέταξαν τον Λούμπιτς αργότερα ως «fit to fly».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου