Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Νεκρός ο «Σήφης» ο κροκόδειλος – Έγινε επιχείρηση απομάκρυνσης του από τη λίμνη του φράγματος (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)


Νεκρός εντοπίστηκε ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπημένος κροκόδειλος του φράγματος των Ποταμών.
 
Ο «Σήφης» πιθανότατα δεν κατάφερε να αντέξει τον βαρύ χειμώνα που φέτος επεφύλαξε ο καιρός και στην Κρήτη και χθες, Κυριακή, εντοπίστηκε από τους ανθρώπους της επιτροπής να επιπλέει στο νερό του φράγματος νεκρός.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για περίπου ενάμιση μήνα, από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι της επιτροπής, που είχε αναλάβει το θέμα δεν τον είχαν εντοπίσει να πηγαινοέρχεται στα νερά της λίμνης, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα. Όλον αυτόν τον καιρό προσπαθούσαν να τον «ανακαλύψουν» και δυστυχώς το διάσημο ερπετό φαίνεται πως δεν τα κατάφερε να παγιδευτεί και να ανασυρθεί ζωντανό, όπως όλοι ήλπιζαν.
Σήμερα, στο φράγμα μετέβησαν τα στελέχη της επιτροπής, από τον ΟΑΚ , το Δασαρχείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, καθώς και ο ερπετολόγος, κ. Πέτρος Λυμπεράκης, με σκοπό να ανασύρουν το νεκρό ζώο. Στη συνέχεια, το ζώο θα μεταφερθεί στο μουσείο φυσικής ιστορίας προκειμένου να γίνουν εξετάσεις και να απαντηθούν τα ερωτήματα που παραμένουν ανοιχτά από την ημέρα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά και προκάλεσε με την παρουσία του έκπληξη και πολύ έντονο ενδιαφέρον, επιστημόνων και κοινού.

Το ερπετό εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη, όπως διαπίστωσε και ο κτηνίατρος, που συμμετείχε στην επιχείρηση απομάκρυνσης του.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
GOODnet.gr

ΠΗΓΗ goodnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου