Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Βιονικά 3D εκτυπωμένα μυρμήγκια για εργάτες και πεταλούδες όμορφες σαν πραγματικές(Βίντεο)

Τα 3-D εκτυπωμένα τεχνητά μυρμήγκια της Festo, είναι oi τέλειοι εργάτες - μοιράζονται τις δουλειές, την επίλυση σύνθετων προβλημάτων και των εργασιών χωρίς να διαμαρτύρονται.

Η ομαδική εργασία επιτρέπει στα μυρμήγκια να ολοκληρώνουν πολύπλοκες εργασίες, που δεν θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν μόνα τους, όπως η μετακίνηση ενός μεγάλου αντικειμένου, όπως κάνουν στο βίντεο που ακολουθεί.

Μία στερεοφωνικη κάμερα στο κεφάλι του κάθε μυρμηγκιού βοηθά να προσδιορίσει τη θέση του και να προσδιορίσει τα αντικείμενα που μπορούν να πιάνονται με τις αρπάγες κάτω από το πηγούνι του. Αισθητήρες εδάφους βοηθούν επίσης τα bots να πάρουν μια αίσθηση του τι συμβαίνει γύρω τους, ενώ χρησιμοποιούν ένα ασύρματο δίκτυο για να επικοινωνούν.
 
Ο σχεδιασμός τους είναι επίσης ιδιαίτερος: το πλαστικό τους σώμα είναι 3-D εκτυπωμένο με ηλεκτρονικά κυκλώματα που έχουν τοποθετηθεί πάνω σε μία μηχανή. Τα πόδια και οι δαγκάνες είναι φτιαγμένα από μηχανικά τμήματα από κεραμικό, που μπορούν να κάμπτονται εύκολα και με ακρίβεια, χρησιμοποιώντας λίγη ενέργεια και διατηρώντας υψηλά επίπεδα αντοχής.
 


Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία «έξυπνων εργατών» που θα μπορούν να δουλεύουν στα εργοστάσια του μέλλοντος, προσαρμοζόμενοι σε διαφορετικές απαιτήσεις παραγωγής. Η εταιρεία, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, έχει δημιουργήσει ήδη ρομποτικά καγκουρό, μία βιονική προβοσκίδα ελέφαντα και τεχνητούς πιγκουΐνους που μπορούν να προσαρμόζονται στα δεδομένα του περιβάλλοντός τους.

Τα βιονικά αυτά μυρμήγκια θα παρουσιαστούν τον επόμενο μήνα στην έκθεση βιομηχανικής τεχνολογίας Hannover Messe (13-17 Απριλίου)



Όπως και τα μυρμήγκια, οι πεταλούδες είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν μαζί και μπορούν να πετάξουν αυτόνομα χωρίς να προσκρούουν μεταξύ τους με τη χρήση ελαφρών καμερών και ένα έξυπνο guising και σύστημα παρακολούθησης.


Οι πεταλούδες θα είναι σε θέση να παραδίδουν στοίβες παιχνίδια, βιβλία και άλλα προϊόντα στους εργαζόμενους για συσκευασία. 
ΠΗΓΗ thecuriosityofcat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου