Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, με αντικείμενο συζήτησης τη μετανάστευση και συγκεκριμένα τη συρροή προσφύγων από την βόρεια Αφρική, αλλά και τα ναυάγια που έχουν στοιχίσει την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, συγκάλεσε για την Πέμπτη (23/4) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
«Αποφάσισα να συγκαλέσω μια έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδο αυτήν την Πέμπτη με θέμα την κατάσταση στην Μεσόγειο», γράφει ο Τουσκ στο λογαριασμό του στο Twitter.
Ο Τουσκ προέβη στην ενέργεια αυτή, έπειτα από αίτημα για συνάντηση των ηγετών που διατύπωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι την Κυριακή, το οποίο υποστηρίχθηκε από πολλούς ομολόγους του.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ συναντώνται στο Λουξεμβούργο μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν για περισσότερη δράση, την ώρα που πτώματα από το ναυάγιο της Κυριακής, στη Μεσόγειο, μεταφέρονται στη Μάλτα.
«Η ΕΕ πρέπει να είναι λιγότερο σκληρή σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση»
Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υιοθετήσει μια πιο «εμπεριστατωμένη, πιο γενναία και λιγότερο σκληρή προσέγγιση» σχετικά με τους μετανάστες που συχνά πεθαίνουν, στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην ΕΕ με σκάφη που δεν είναι αξιόπλοα, δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζεΐντ Ράαντ Αλ Χουσέιν.
«Η Ευρώπη γυρίζει την πλάτη σε μερικούς από τους πιο ευάλωτους μετανάστες στον κόσμο και διακινδυνεύει να μετατρέψει την Μεσόγειο σε ένα τεράστιο νεκροταφείο», πρόσθεσε, περιγράφοντας την πολιτική της ΕΕ ως «κοντόφθαλμη, με βραχυπρόθεσμες πολιτικές κινήσεις που υποθάλπονται στις ξενοφοβικές λαϊκίστικες κινήσεις που έχει δηλητηριάσει την κοινή γνώμη πάνω σε μια αυτό το ζήτημα».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου