Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ρέντσι: Συμφωνία για την Ελλάδα μέσα στις επόμενες ώρες

 Ρέντσι: Συμφωνία για την Ελλάδα μέσα στις επόμενες ώρες
«Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί μία τεχνική λύση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή δεν ανησυχώ για την κατάσταση της Ελλάδας, καθώς με λίγη καλή θέληση μπορεί να υπάρξει συμφωνία. Είμαι ωστόσο ανήσυχος ότι η Ευρώπη μπορεί να παραμείνει θύμα των διαδικασιών της», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ωστόσο πως προέχει μία πολιτική λύση.

Όσο αφορά στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σημείωσε: «Το πού θέλουν να παραμείνουν πρέπει να το αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση. Πιστεύω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για παραμονή στο ευρώ. Για να παραμείνει κανείς στο ευρώ πρέπει όμως να ακολουθηθούν συγκεκριμένοι όροι. Η απόφαση εξαρτάται από την Ελλάδα».
Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι θα κάνουν τα πάντα για να υπάρξει απόφαση. Πιστεύω ότι η συμφωνία θα υπάρξει τις ερχόμενες ώρες. Έχουμε στην καρδιά μας τους Έλληνες πολίτες».
Καταλήγοντας, ο Ρέντσι τόνισε: «Αν η Ευρώπη δεν επιλέξει την ανάπτυξη, το μέλλον, τότε έχει τελειώσει. Η συζήτηση για την Ελλάδα είναι σημαντική, αλλά είναι πιο σημαντική η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Είμαι περισσότερο ανήσυχος για την κατάσταση της Ευρώπης. Χρειάζονται επενδύσεις για το μέλλον και την καινοτομία».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου