Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ιταμή πρόκληση της Γερμανίας εις βάρος της Ελλάδας...

Η Γερμανία, πιστή στα λεγόμενα της την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζει να προκαλεί όσον αφορά το Αιγαίο και την προσφυγική κρίση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, δεν δίστασε να αποκαλέσει "διαφορές" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και μάλιστα είπε ότι δεν μπορεί το Βερολίνο να κρίνει αυτές τις διαφορές ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη να αποκατασταθεί η τάξη στο Αιγαίο.
Αναφερόμενος στις ελληνικές αντιδράσεις, διευκρίνισε ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να κρίνει τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Είναι ευρωπαϊκή πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία, καθώς και ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και της Γερμανίας να υπάρξει έλεγχος των διακινητών και ελεγχόμενη, οργανωμένη, μετανάστευση.
Όλα αυτά μόλις ένα 24ωρο από την επίσκεψη της Καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ στην Τουρκία...
Εν μέσω αντιδράσεων, κυρίως από το εσωτερικό της Γερμανίας, η Μέρκελ αποφάσισε να επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη μόλις δυο εβδομάδες πριν από τις νέες βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Έφτασε με... "δώρα" την οικονομική βοήθεια και την επίσπευση της πορείας των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Και ζητά ως αντάλλαγμα η Τουρκία να σταματήσει το μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρώπη.

ΠΗΓΗ voicenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου