Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Απίστευτη πρόκληση Σόιμπλε: Οι Έλληνες πρέπει να μου στήσουν ανδριάντα

Σε μια άκρως προκλητική δήλωση, από αυτές που μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς, προέβη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πόσο εμμονικός είναι απέναντι στην Ελλάδα.
Μιλώντας χθες, Τετάρτη (04/02/2016) σε εκδήλωση στο Αμβούργο, είπε χαρακτηριστικά ότι «αν οι Έλληνες ανακάμψουν, τότε θα πρέπει να μου στήσουν ανδριάντα».
AdTech Ad
Στην ίδια εκδήλωση αποκάλυψε ότι ο ίδιος είχε πει το 2011 στον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πως θα έπρεπε να εξετάσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για κάποια χρόνια, με αντάλλαγμα τεράστια βοήθεια εκ μέρους της ΕΕ.

«Είναι δύσκολο για την Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας της χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: «Η έξοδος από το ευρώ θα έπληττε τη χώρα άπαξ και θα είχε αποφευχθεί η ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων για τους Έλληνες πολίτες».
Αυτή η δήλωση χαρακτηρίστηκε από αρκετά μέσα ενημέρωσης ως νέα έμμεση απειλή του Βερολίνου προς την Αθήνα, τη στιγμή που εντείνονται οι συζητήσεις για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου