Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Αμετανόητος Ερντογάν απειλεί την ΕΕ με «όπλο» τους πρόσφυγες - Αντίποινα αν δεν καταργηθεί η βίζα

«Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ σχετικά με την κατάργηση της βίζας, η Τουρκία δεν θα επικυρώσει το νόμο επανεγκατάστασης των προσφύγων» διαμηνύει ο Τούρκος πρόεδρος Με νέες προειδοποιήσεις επανέρχεται ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη δεύτερη ημέρα της Παγκόσμιας Συνόδου Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.


Αναφερόμενος στο ζήτημα της βίζας και το ενδεχόμενο να «παγώσει» η εφαρμογή της απόφασης που θα επιτρέπει την ελεύθερη και χωρίς ταξιδιωτική θεώρηση είσοδο Τούρκων πολιτών στη ζώνη Σένγκεν, ο Ερντογάν τόνισε: «Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ σχετικά με την κατάργηση της βίζας, η Τουρκία δεν θα επικυρώσει το νόμο επανεγκατάστασης των προσφύγων».

Την ίδια ώρα, επισήμανε πως η Τουρκία δεν ζητάει χάρες σχετικά με την προσφυγική κρίση και έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας και εξεύρεσης λύσεων για την προσφυγική κρίση.

«Η βοήθεια στα θύματα αποτελεί αναγκαιότητα», δήλωσε ο Ερντογάν τονίζοντας πως είναι απαραίτητη η «παγκόσμια συνεργασία» στην προσπάθεια εξεύρεσης «σωστής και με διάρκεια» λύσης.

Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Δυτικούς εταίρους, επισημαίνοντας πως «είναι ενοχλητικό που κανένας ηγέτης από την ομάδα των G7, με εξαίρεση την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, δεν έχουν παραβρεθεί στη Σύνοδο».

  ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου