Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Καιρός Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Χιονιάς θα σαρώσει σε λίγες ώρες τη χώρα

Καιρός: Έρχεται σε λίγες ώρες νέο κύμα κακοκαιρίας με πολικό ψύχος και χιόνια – Πού και πότε θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη (25/01/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)
Στην «κατάψυξη» μπαίνει ξανά η χώρα. Νέο κύμα κακοκαιρίας με πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες αναμένεται να σαρώσει σε λίγες ώρες την Ελλάδα. Ο υδράργυρος θα πέσει κατακόρυφα, ενώ παγετός θα σημειωθεί σε αρκετές περιοχές.

Πού θα χτυπήσει ο νέος χιονιάς

Αύριο Πέμπτη (26/01/17) χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την Εύβοια, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.
Την Παρασκευή (27/01/17) σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Παγετός κατά τόπους ολικός θα σημειωθεί την Πέμπτη (26/01/2017) στα βόρεια και την Παρασκευή (27/01/2017) στα κεντρικά και τα βόρεια.
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για «βόμβα» ρωσικού ψύχους
Γιάννης Καλλιάνος – Έρχεται ρωσικό ψύχος
«Όλα τα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι από την Πέμπτη, αρχικά από την βόρεια Ελλάδα και μετά τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα της Παρασκευής και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από τη Ρωσία και τη Μαύρη Θάλασσα» ανέφερε χθες, Τρίτη, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος. Ωστόσο, διευκρίνισε πως «σε καμία περίπτωση, αυτή η κατάβαση ψύχους δεν θα πρέπει να θεωρείται επικίνδυνη (όπως την προηγούμενη φορά) τόσο ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες όσο και ως προς την σφοδρότητα των χιονοπτώσεων αλλά και την έκταση αυτών».
«Εκτιμώ πως θα είναι μια μεταβολή του καιρού, καθαρά χειμωνιάτικου τύπου και που θα επηρεάσει περισσότερο την ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα των χιονοπτώσεων δεν θα είναι γενικευμένα αλλά θα επηρεάσουν σαφέστατα μέχρι και παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας» ανάφερε μεταξύ άλλων.
Πού θα χτυπήσει… η ψυχρή εισβολή
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «η ψυχρή εισβολή θα λάβει χώρα αρχικά από την βόρεια Ελλάδα -όπως είναι φυσιολογικό- και έτσι μέσα στην Πέμπτη αναμένονται χιονοπτώσεις κυρίως στη Μακεδονία ακόμη και στα πεδινά. Σε τοπικό επίπεδο θα οι χιονοπτώσεις θα φτάνουν έως και παραθαλάσσιες περιοχές όμως θα είναι ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως».
Όπως ανάφερε η Θράκη -κατά βάση- φαίνεται να μένει εκτός του «παιχνιδιού» των χιονοπτώσεων, ωστόσο, σήμερα Τετάρτη αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις.
Τάσος Αρνιακός: Σε αυτές τις περιοχές θα «σαρώσει» το ρωσικό ψύχος
«Από αύριο, Πέμπτη περιμένουμε στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονιά θα πέσουν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε ημιορεινές περιοχές, στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, και καθώς πηγαίνουμε προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εντείνονται» ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ 1.
«Από το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή περιμένουμε χιονοπτώσεις και ψυχρή εισβολή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από βόρεια προς νότια και κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας».
Στην Αττική, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Δεν αποκλείεται να χιονίσει και λίγο στα βόρεια προάστια, χωρίς ωστόσο να το «στρώσει».
Έντονες χιονοπτώσεις θα έχουμε σε άλλες περιοχές, όπως στο Πήλιο και την ανατολική Πελοπόννησο. Από την Παρασκευή το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, ωστόσο, θα παραμείνει το τσουχτερό κρύο.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου