Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Eurogroup – Ψυχρολουσία από Σόιμπλε: Καμία απόφαση για το ελληνικό χρέος πριν το 2018

Επίδειξη δύναμης από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που τινάζει στον αέρα το εσωτερικό αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα περί ελάφρυνσης χρέους.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ξεκάθαρα πώς πριν από τις Γερμανικές εκλογές δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ρύθμιση χρέους, παρά τις δηλώσεις… συμπάθειας προς την ελληνική πλευρά από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες.
Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται ακριβώς στην ίδια θέση που βρέθηκε στο πρόσφατο παρελθόν και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αφού υπέγραψε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, στο τέλος τον εξέθεσαν και δεν τήρησαν καμία από τις δεσμεύσεις τους.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Σόιμπλε τίναξε στον αέρα τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης.
«Έχουμε θέσει σε ισχύ τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ήδη. Τα επόμενα θα αποφασιστούν μετά το τέλος του πρόγραμματος» είπε ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται και ειδική έκκριση από τη Γερμανική Βουλή για το ελληνικό χρέος.
Απαντώντας στις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος έχει πολύ πιο ήπια στάση για το θέμα του χρέους σημείωσε: «Πιθανόν καμιά φορά μέλη της κυβερνήσεώς μας, ίσως και ο ΥΠΕΞ ξεχνούν ότι δεν μπορούμε να κάνουν διαβουλεύσεις χωρίς εντολή του κοινοβουλίου. Πέρσι το καλοκαίρι αποφασίσαμε πώς θα κινηθούμε».
Υπενθυμίζεται ότι ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, απαίτησε τη συγκεκριμένη δέσμευση της ευρωζώνης ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, ασκώντας έμμεση κριτική στην σκληρή θέση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου