Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Το νόημα της Σημαίας

Του Ν. Λυγερού

Το νόημα της Σημαίας δεν είναι μόνο η παράδοση όπως πιστεύουν μερικοί αλλά η παράδοση της αξίας. Η Σημαία στον πόλεμο δεν πρέπει να πέσει και ο κάθε στρατιώτης που τη σηκώνει με κίνδυνο τη ζωή του είναι άξιος. Έτσι όταν ένα σύστημα απαγορεύει την αξία είναι ενάντια στην παράδοση του Ελληνισμού. Επίσης όταν ένα άλλο σύστημα απαγορεύει σε μικρούς ανθρώπους να σηκώσουν τη Σημαία, λειτουργεί πάλι ενάντια στον Ελληνισμό επειδή ξεχνά τα λόγια του Αριστοτέλη περί παιδείας.
Έχουμε λοιπόν δύο συστήματα που καταπατούν τον Ελληνισμό το ένα είναι φιλοκομμουνιστικό και το άλλο φιλοναζιστικό διότι επί της ουσίας λόγω ανικανότητας, δεν μπορούν ν' ακολουθήσουν αυτά που πρεσβεύουν και αυτό είναι το μόνο θετικό για εμάς. Όταν ένα κράτος απαξιώνει την αξιοκρατία που είναι θεμελιακή για τον Ελληνισμό κι ένα αντικράτος απαξιώνει την φιλοξενία που είναι εξίσου θεμελιακή για μας, το μόνο που μας μένει είναι η ίδια η αντίσταση. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανένα από αυτά τα συστήματα ακόμα και με το ζόρι, διότι ο Ελληνισμός δεν μπορεί να είναι ούτε του κομμουνισμού ούτε του ναζισμού, δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Διότι και τα δύο συστήματα λειτουργούν ενάντια στην Ανθρωπότητα, είναι και τα δύο της βαρβαρότητας, ενώ ο Ελληνισμός είναι δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα και αντιστέκεται εκ φύσης στη βαρβαρότητα. Έτσι το νόημα της Σημαίας δεν πρέπει να εκφυλιστεί μεταξύ δύο απάνθρωπων προσεγγίσεων. Ο Ελληνισμός είναι θεμελιακά της Δημοκρατίας, βασίζεται στους Δίκαιους και προστατεύει τους αθώους. Δεν έχει λοιπόν ανάγκη να επιλέξει ανάμεσα σε δύο συστήματα της βαρβαρότητας. Εξ αρχής έχει επιλέξει την Ανθρωπότητα και γι’ αυτό το λόγο είναι άξιος. Όσο για την επιλογή που έχει, η Σημαία είναι ξεκάθαρη: Ελευθερία ή θάνατος. Και τίποτα άλλο. Διότι μπροστά σε αυτές τις έννοιες δεν υπάρχει ανάλογη.

                                                         Εξαιρετική σοδιά ζεόλαδου
                                                                  Του Ν. Λυγερού


Στην Πελοπόννησο άρχισε το μάζεμα για την παραγωγή του έξτρα παρθένου αγουρέλαιου το οποίο προέρχεται από μη ποτιστικές ελιές που έχουν προστατευτεί αποκλειστικά από τον ζεόλιθο. Έτσι αυτές οι ελιές δεν έχουν ούτε δάκο ούτε μαργαρόνια. Μετά από μια τριετία, κατά την οποία έχουν ενσωματωθεί 8 κιλά ζεόλιθου ανά ρίζα κι ανά έτος, αυτές οι βιολογικές ελιές, έχουν το επίπεδο να έχουν τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας Ultra Premium. Όλες οι τιμές αυτού του ζεόλαδου είναι εντός ορίων που προβλέπεται από αυτόν τον διεθνή κανονισμό που βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη στο παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι το ζεόλαδο έρχεται να ενισχύσει έμπρακτα τη φήμη του ελληνικού ελαιόλαδου και στις ξένες αγορές. Με αυτήν την έννοια δείχνει το παράδειγμα σε παραγωγούς που είχαν εγκαταλείψει τις προοπτικές κι είχαν ακολουθήσει τη μεθοδολογία της πώλησης μέσω βυτίων που καταλήγουν στην Ιταλία και στην Ισπανία για να γίνει ανάμειξη με τα δικά τους ελαιόλαδα που δεν έχουν την ίδια ποιότητα. Διότι με το ζεόλαδο που είναι τυποποιημένο, έχουν ένα αξιόπιστο παράδειγμα προς μίμηση και μπορούν να δουν ακόμα και την εμπορική διαφορά. Έτσι γίνεται αντιληπτό σε όλους ότι ο συνδυασμός του ελαιόλαδου και του ζεόλιθου, αποτελεί μια προστιθέμενη αξία για την Ελλάδα και μια εφαρμογή της Έξυπνης Γεωργίας μέσω του ζεόλαδου. Και το γεγονός ότι έχουμε φέτος μια εξαιρετική σοδειά ζεόλαδου, θα ανοίξει το μυαλό σε όσους ακόμα δεν κατάλαβαν τα οφέλη του ζεόλιθου στις καλλιέργειες. Διότι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αφού είναι η ίδια η φύση που απαντά στα ερωτήματά τους. Με αυτήν την έννοια χαιρόμαστε που υπάρχουν παραγωγοί που είναι πιστοί σε αυτή τη νέα προσέγγιση της γεωργίας και ειδικά της ελαιοκομίας. Διότι είναι όλο και περισσότερα τα κτήματα που ενσωματώνουν ζεόλιθο και ψεκάζουν με ζεόλιθο για να αποφύγουν το δάκο και τη μαργαρόνια. Έτσι συνεχίζεται η ζεολιθική επανάσταση και σε αυτόν τον τομέα για το μέλλον της Ελλάδας.


Η κυρίαρχη στρατηγική της Κύπρου
Του Ν. Λυγερού

Με την αξιοποίηση της κυπριακής ΑΟΖ, η Κύπρος έχει αλλάξει. Από μια χώρα που μιζέριαζε λόγω ηττοπάθειας μετά την εισβολή και την κατοχή, έχουμε μια πατρίδα που αντιστέκεται έξυπνα στη βαρβαρότητα. Για την Κύπρο, η ΑΟΖ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό θέμα, είναι ένα εργαλείο απελευθέρωσης για όλο το νησί. Έτσι τα συμβόλαια στα θαλάσσια οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ είναι στρατηγικές κινήσεις πάνω σε μια σκακιέρα και διεθνείς συμμαχίες που ενεργοποιούν καταλυτικά ένα πεδίο δράσης. Η Κύπρος δεν είναι πια συνεχώς στην άμυνα. Με την ΑΟΖ της, μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες που δυσκολεύουν τον κατακτητή γιατί είναι εύστοχες και αποτελεσματικές. Δεν είναι απλώς κινήσεις αλλά πράξεις. Το γεγονός ότι η Κύπρος έχει διεθνή συμβόλαια στα θαλάσσια οικόπεδα 2,3,6,8,9,10,11 και 12, μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι οριοθετήσεις με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ το 2003, το 2007 και το 2010, μαζί με τη θέσπιση του 2004, έχουν αλλάξει όλα τα γεωοικονομικά δεδομένα. Η στρατηγική που ακολουθεί η Κύπρος τα τελευταία χρόνια είναι κυρίαρχη γι’ αυτό και φέρνει τόσα αποτελέσματα στον κυπριακό λαό ακόμα κι αν όλα δεν είναι κατανοητά σε όλους. Διότι όσο και να χτυπιέται η Τουρκία, από τότε που η Κύπρος αξιοποιεί ταυτόχρονα την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΑΟΖ, όλο οπισθοχωρεί. Όλες οι συμφωνίες και τα συμβόλαια γίνονται πάντα με την Κύπρο κι όχι με κάποια κοινότητα. Αυτό είναι θεμελιακό σημείο στη στρατηγική της Κύπρου. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγει τα λάθη του παρελθόντος και δημιουργεί ένα όραμα για το μέλλον. Οι γεωτρήσεις που προβλέπονται με πολλαπλές συμμαχίες πρέπει να ενισχυθούν και με την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού LNG για να ενεργοποιηθούν όλοι όσοι έχουν καράβια LNG και βέβαια και οι Έλληνες εφοπλιστές. Αυτή η κίνηση θα δώσει στην Κύπρο τη δυνατότητα να αποτελεί πλατφόρμα στην Ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα η πρώτη που θα είναι ευρωπαϊκή και θα ακολουθεί τον ενεργειακό οδικό χάρτη 2020 και 2050.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου