Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Δημοψήφισμα Σκόπια: Δεν παραιτείται ο Ζάεφ παρά τη χαμηλή συμμετοχή - «Δεν πάμε σε εκλογές»

Δημοψήφισμα Σκόπια | Ζόραν Ζάεφ | Ειδήσεις: Το ενδεχόμενο των εκλογών απέκλεισε κατηγορηματικά ο Ζόραν Ζάεφ δηλώνοντας πως θα συνεχίστει να ηγείται των Σκοπίων ώστε η χώρα να μπει στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. παρά την εξαιρετικά χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών - «Θα γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα, η πλειοψηφία επέλεξε "ναι"», τόνισε.
Το μεγάλο στοίχημα του Ζόραν Ζάεφ ήταν η συμμετοχή και όπως όλα μαρτυρούν δεν το κέρδισε...
Mιση περίπου ώρα πριν από το κλείσιμο της κάλπης (20:00), το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα επί της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας ήταν εξαιρετικά χαμηλό.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή των Σκοπίων, το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις 19:30 ανήλθε μόλις στο 34,09%.
Παρ΄ολα αυτά, ο Ζάεφ ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει τις διαδικασίες επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.
«Σέβομαι την ετυμηγορία όσων ψήφισαν. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είπε "ναι"» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.
Αφού απέρριψε, δε, τη φιλολογία ότι ένα δημοψήφισμα με συμμετοχή κάτω του 40% δεν είναι έγκυρο, ο κ. Ζάεφ διέψευσε και τις προσδοκίες όσων θεωρούσαν ότι η πολύ υψηλή αποχή θα πρέπει να ερμηνευτεί ως αποδοκιμασία της πολιτικής του και κατά συνέπεια θα πρέπει να ζητήσει πρόωρες εκλογές.
«Θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας» διαβεβαίωσε ο κ. Ζάεφ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.
«Ανοίγει ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», συμπλήρωσε.
«Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό από όλους, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με αξιοπρέπεια και περηφάνεια. Αυτοί που συμμετέχουν είναι αυτοί που αποφασίζουν και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ζάεφ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια για την Συμφωνία των Πρεσπών.
«Παρά την αποχή που κήρυξε η αντιπολίτευση εγώ σε σέβομαι την απόφαση των πολιτών να μην συμμετέχουν», σημείωσε ο Πρωθυπουργός της γείτονος, τονίζοντας ότι η χώρα δεν θα πάει σε εκλογές και υπογραμμίζοντας ότι οι επόμενες αποφάσεις θα παρθούν εντός της Βουλής.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών θα πάει στη Βουλή για να εγκριθεί. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές. Μέχρι τότε θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας προκειμένου να μπούμε σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ», σημείωσε.

Δείτε LIVE ΕΔΩ σε διαδραστικό χάρτη τα αποτελέσματα

Την ίδια ώρα, το εθνικιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης των Σκοπίων, με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για σημαντικές παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας σε διάφορα εκλογικά κέντρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση σε κάποια εκλογικά κέντρα καταμετρήθηκαν 500 ψηφοφόροι σε δύο ώρες, κάτι που συνεπάγεται ένας ψηφοφόρος κάθε 14 δευτερόλεπτα!

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου