Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

EY: Assets 800 δισ. στερλίνων φεύγουν από τη Βρετανία προς την ΕΕ λόγω Brexit

Περιουσιακά στοιχεία ύψους 800 δισ. στερλίνων μεταφέρονται ήδη από τη Βρετανία σε νέα χρηματοπιστωτικά κέντρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει του brexit, τόνισε η συμβουλευτική εταιρεία EY.
Η Βρετανία, η οποία αναμένεται να αποχωρήσει τον Μάρτιο, δεν έχει ακόμη εγκρίνει μια συμφωνία για να αποφευχθεί μια απότομη διακοπή των δεσμών με την ΕΕ.
Αν και το βρετανικό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει την προτεινόμενη συμφωνία την επόμενη εβδομάδα, δεν είναι σαφές εάν θα εγκριθεί.

"Όσο πιο πολύ πλησιάζουμε την 29η Μαρτίου χωρίς να υπάρχει συμφωνία, τόσο περισσότερα assets θα μεταφέρονται και προσωπικό θα προσλαμβάνεται τοπικά ή θα μεταφέρεται", αναφέρει ο Omar Ali, επικεφαλής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της EY στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η EY παρακολουθεί τα σχέδια για το Brexit των 222 χρηματοπιστωτικών εταιρειών από το δημοψήφισμα του Ιουνίου 2016. Στην τελευταία της επικαιροποίηση στο τέλος Νοεμβρίου, δήλωσε πως 80 επιχειρήσεις εξετάζουν ή έχουν επιβεβαιώσει πως θα μετεγκαταστήσουν προσωπικό και assets.
Οι τελευταίες εκτιμήσεις της EΥ υπογραμμίζουν ότι 800 δισ. στερλίνες σε assets θα μετακινηθούν, ένα τμήμα δηλαδή του τραπεζικού κλάδου της Βρετανίας, των 8 τρισ. στερλίνων.
Μάλιστα, η ΕΥ επισημαίνει ότι περίπου 2.000 νέοι ευρωπαϊκοί ρόλοι έχουν δημιουργηθεί από τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες ως απάντηση στο Brexit, με το Δουβλίνο, το Λουξεμβούργο, τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι να είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί.
Οι προβλέψεις για την μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στην ΕΕ δεν έχουν γίνει πράξη, και η ΒοΕ αναμένει περίπου 4.000 θέσεις εργασίας να έχουν φύγει μέχρι τις 29 Μαρτίου.
Ωστόσο η ΕΥ επισημαίνει ότι οι μετακινήσεις μέχρι στιγμής θα είναι μόνο "η κορυφή του παγόβουνου" εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit.

ΠΗΓΗ capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου