Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας για το 2019 - Ποιες συμπεριλήφθηκαν στη λίστα του TripAdvisor

Τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας ανέδειξαν για ακόμη μία χρονιά οι χρήστες του TripAdvisor στο πλαίσιο των Τravellers' Choice Awards 2019.

Βασισμένοι στις εμπειρίες τους κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους σε αυτές, ανέδειξαν ακρογιαλιές τόσο σε νησιά των Κυκλάδων και του Ιονίου, όσο και ακτές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Μπάλος, Χανιά


Η εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού και σχηματίζεται μεταξύ του ακρωτηρίου Τηγάνι και της χερσονήσου της Γραμβούσας. Η γαλήνια λιμνοθάλασσα διαθέτει αβαθή, κρυστάλλινα, ζεστά νερά, λευκή απέραντη αμμουδιά, η οποία σε ορισμένα σημεία γίνεται ροζ, λόγοι που κάθε χρόνο συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα τις καλύτερες του κόσμου.

Ελαφονήσι, Χανιά


Το Ελαφονήσι, μία από τις πιο γνωστές στο εξωτερικό παραλίες –όχι μόνο της Κρήτης, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας– εντοπίζεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Χανίων και απέχει περίπου 1,5 ώρα (75 χλμ.) με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης των Χανίων.
Σε πολλά σημεία της απέραντης αμμουδιάς της, εκεί που σκάει το κύμα, θα παρατηρήσετε τις ροζ αποχρώσεις της άμμου και μικρά κοχυλάκια. Η ακρογιαλιά με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, τη λιμνοθάλασσα που δημιουργείται και τα καταγάλανα αβαθή νερά έχει αναδειχτεί προστατευόμενη περιοχή από το δίκτυο Natura 2000.

Κλέφτικο, Μήλος


Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, το Κλέφτικο (παλιό ορμητήριο πειρατών) συγκαταλέγεται στους φημισμένους και πιο εντυπωσιακούς προορισμούς της Μήλου. Πρόκειται για επιβλητικούς, βραχώδεις σχηματισμούς μέσα στη θάλασσα, σε διάφορες μορφές με κοιλώματα και σπηλιές που δημιουργήθηκαν από την θάλασσα και τον αέρα με το πέρασμα των χρόνων.
Τα νερά εδώ είναι κρυστάλλινα, καταπράσινα και πεντακάθαρα, μαγεύοντας έτσι τον κάθε επισκέπτη. Μπορείτε να προσεγγίσετε το Κλέφτικο μόνο από θαλάσσης, με τουριστικά καραβάκια που αναχωρούν από τον Αδάμαντα.

Σίμος, Ελαφόνησος


Η πιο φημισμένη παραλία της Ελαφονήσου, η οποία αποτελεί και τον λόγο που οι περισσότεροι επιλέγουν το μικρό νησάκι απέναντι από το νοτιοανατολικότερο άκρο της Λακωνίας για τις διακοπές τους.
Το απίστευτο φυσικό κάλλος που χαρακτηρίζει την ακτή δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Εντυπωσιακοί χρυσαφένιοι αμμόλοφοι, μια λωρίδα γης μέσα στη θάλασσα που χωρίζει την ακτή σε δύο επιμέρους κόλπους και διαυγή, πεντακάθαρα νερά συνθέτουν την εντυπωσιακή εικόνα της, η οποία κάνει το γύρο του κόσμου.

Σαρακήνικο, Μήλος


Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες ολόκληρης της χώρας. Το ιδιαίτερο σεληνιακό τοπίο του οφείλεται στους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς των ασβεστολιθικών πετρωμάτων και εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, σε απόσταση 10' με το αυτοκίνητο από τον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου. Χαρακτηριστικές, μάλιστα, είναι και οι σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυσή των βράχων στα νερά του Αιγαίου.

Φαλάσαρνα, Χανιά


Μία από τις καλύτερες παραλίες για τους περισσότερους επισκέπτες των Χανίων, τα Φαλάσαρνα, βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού και σε απόσταση 51 χλμ. από το κέντρο της πόλης.
Η οργανωμένη παραλία με τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα καταγάλανα νερά –εδώ θα νομίσετε ότι κολυμπάτε σε πισίνα– η οποία έχει βραβευτεί πολλές φορές ως η ομορφότερη του νομού, αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλάρωση κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Ένα από τα δυνατά σημεία της παραλίας είναι το ονειρικό ηλιοβασίλεμα που θα σας κρατήσει εδώ μέχρι το σούρουπο.

Άντονι Κουίν, Ρόδος


Σε απόσταση 17 χλμ. νότια από το κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, μεταξύ των ακτών Λαδικό και Φαληράκι εντοπίζεται η φημισμένη παραλία που φέρει το όνομα του μεγάλου πρωταγωνιστή του αμερικάνικου κινηματογράφου και έγινε ιδιαιτέρως γνωστή στο ευρύτερο κοινό από την ταινία «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε».
Η παραλία Άντονι Κουίν περιβάλλεται από βράχια, τα οποία δημιουργούν μια εικόνα καταπληκτικής ομορφιάς. Διαθέτει κρυστάλλινα, καταπράσινα νερά, ψιλή άμμο και βότσαλο.

Μύρτος, Κεφαλονιά


Ο ονειρικός Μύρτος, μαγνητίζει τον επισκέπτη πριν ακόμα φτάσει εκεί, καθώς χαζεύει από ψηλά την αντίθεση που κάνει η απέραντη κατάλευκη αμμουδιά με τις εντυπωσιακές αποχρώσεις που παίρνουν τα νερά της θάλασσας.
Η πολυβραβευμένη και χιλιοφωτογραφημένη παραλία, που φιγουράρει μονίμως σε λίστες με τις ωραιότερες του κόσμου, περιβάλλεται από κάθετα πανύψηλα βράχια με πρασινισμένες κορυφές κι έχει ψιλή άμμο, λεπτό ολόλευκο βοτσαλάκι και νερά που βαθαίνουν απότομα. Η δύση του ηλίου στο Μύρτο είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όσους αντέξουν τον καυτό ήλιο και μείνουν στην παραλία μέχρι αργά το απόγευμα.

Μήλος, Λευκάδα


Μία όχι και τόσο γνωστή παραλία της Λευκάδας, που σίγουρα θα συγκεντρώσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Το έντονο μπλε των νερών του Ιονίου σε συνδυασμό με τη χρυσαφένιο χρώμα της ακρογιαλιάς και των βράχων που την περιβάλλουν, δημιουργούν με εικόνα πανέμορφου φυσικού κάλλους. Η παραλία προσεγγίζεται μόνο πεζή, ωστόσο αξίζει να μπει κανείς στον κόπο για να απολαύσει τις βουτιές του σε ένα περιβάλλον ανέγγιχτο ακόμα από τον τουρισμό.

Πετανοί, Κεφαλονιά


Η περίφημη παραλία Πετανοί, που βρίσκεται στη χερσόνησο της Παλικής σε απόσταση 12 χλμ. από το Ληξούρι, αποτελεί για πολλούς το πιο εντυπωσιακό τοπίο της Κεφαλονιάς μετά τον Μύρτο. Η παραλία ξεχωρίζει για την κατάλευκη αμμουδιά με το ψιλό βοτσαλάκι και τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά. Αξίζει να μείνετε μέχρι το απόγευμα για να απολαύσετε την εικόνα του ειδυλλιακού όρμου στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου