Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Στρατηγική, μαθηματικά και εφαρμογές - Οι ανιστόρητοι υπουργοί - Δεν θ' αφήσουμε τίποτα στην κυβέρνηση

Στρατηγική, μαθηματικά και εφαρμογές
Του Ν. Λυγερού

Ο συνδυασμός της στρατηγικής με τα μαθηματικά είναι σπάνιος αλλά αποτελεσματικός. Τόσο η στρατηγική όσο και τα μαθηματικά, ενώ φαίνονται ότι ανήκουν στις επιστήμες, είναι τέχνες σύνθεσης. Αποτελούν γέφυρες του χρόνου και δημιουργούν το μέλλον. Μπορούν από μόνες ως χρονικές τέχνες να έχουν εφαρμογές σε κάθε δραστηριότητα που θέλει να διαχειριστεί την πραγματικότητα με νοημοσύνη, μάλιστα για αυτό το λόγο αυτός ο συνδυασμός οδηγεί στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία είναι ικανή να λειτουργεί όχι μόνο σε στρατηγικά παίγνια όπως το Σκάκι, το Go και το Shogi, αλλά έχει και εφαρμογές σε τομείς όπως η φυσική, η χημεία και η βιολογία λόγω της πολυπλοκότητας των δομών και των υποδομών. Η στρατηγική και τα μαθηματικά είναι βέβαια και το υπόβαθρο των υπερδομών, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουν καταλυτικό ρόλο στο μέλλον. Ένας άλλος τομέας όπου λειτουργούν μαζί η στρατηγική και τα μαθηματικά είναι ο συνδυασμός της οικονομίας με την πολιτική. Έχουμε λοιπόν δύο μεγάλα μεγέθη εφαρμογών αυτών των τεχνών: το μη ανθρώπινο και το ανθρώπινο. Και στα δυο κάθε φορά που η νοημοσύνη απαιτείται λόγω πολυπλοκότητας των προκλήσεων.

Οι ανιστόρητοι υπουργοί

Του Ν. Λυγερού

Αν οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν έχουν ιδέα από γεωγραφία είναι γιατί αυτή σε μια διαχρονική χώρα, την έχει πλάσει η ιστορία. Εξετάζουν τη σκακιέρα δίχως να παίζουν σκάκι κι έχουν την εντύπωση ότι επειδή περιγράφουν τα τετράγωνα και τα χρώματά τους που αλλάζουν εναλλάξ, ότι λένε κάτι το ουσιαστικό. Οι ίδιοι που προώθησαν φανατικά ένα Προσύμφωνο δεν έχουν καμία γνώση για τις προηγούμενες συνθήκες που έχουν διαμορφώσει την πατρίδα μας. Και φαίνεται ότι η Συνθήκη Παρισίων του 1947 τους είναι ιδιαίτερη άγνωστη. Έτσι κάνουν συστηματικά λάθη σαν να ήταν και αυτοί Τούρκοι και την μπερδεύουν με τον συνδυασμό της Συνθήκης Λωζάννης και της Συνθήκης Σεβρών του 1923 και 1920. Όμως το Καστελλόριζο υπάγεται στη Συνθήκη Παρισίων, η οποία υπερισχύει των άλλων. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν να εκτίθενται, αφού όλα τα στοιχεία είναι επίσημα. Έτσι δεν είναι επειδή κάνουν τις ίδιες δηλώσεις με τους Τούρκους που έχουν δίκιο για τα νησιά μας. Το θέμα είναι γιατί τους αφήνουμε να κάνουν τέτοιες ανακοινώσεις χωρίς εμπόδια. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια κυβέρνηση που θαυμάζει την άγνοια της και υπερασπίζεται τις θέσεις της με τα λεγόμενα του εχθρού μας. Με άλλα λόγια συμπεριφέρονται ως ραγιάδες όχι από κάποια πίεση αλλά λόγω άγνοιας και με αυτή θέλουν να παραμείνουν στην εξουσία, αλλά για ποιο λόγο αφού όλα τους είναι άγνωστα στη στρατηγική.

Δεν θ' αφήσουμε τίποτα στην κυβέρνηση
Του Ν. Λυγερού

Έτσι όπως έφτασαν τα πράγματα με αυτόν τον ιδεολογικό ραγιαδισμό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα μέτωπα, πρέπει να πούμε στην κυβέρνηση ότι δεν θα της αφήσουμε απολύτως τίποτα κι ας επανέλθει στο κόμμα της ακραίας μειοψηφίας που ήταν. Δεν πρόκειται να της χαρίσουμε τη Μακεδονία, το Αιγαίο, την Κύπρο και την ΑΟΖ μόνο και μόνο επειδή μερικοί ήθελαν να κάνουν μία δοκιμή λόγω της άγνοιας που είχαν για το τι είναι ένα σταλινικό κόμμα που δεν πιστεύει καν στην ύπαρξη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ενώ ζούμε τώρα τα εκατό χρόνια ενάντια στη λήθη, μόνο που για αυτό το κόμμα το μόνο που έχει σημασία είναι να καταπατά όλους όσους διαφωνούν μαζί του, διότι οι ίδιες οι ρίζες είναι σταλινικές. Με δόλιο τρόπο εκμεταλλεύτηκε ψηφοφόρους που δεν είχαν ιδέα για το υπόβαθρό του και πόσο σαθρό είναι σε επίπεδο δημοκρατίας. Το κόμμα θέλει να εκδικηθεί για το παρελθόν που δεν γράφτηκε, όπως θα το ήθελε και γι’ αυτό θέλει να σκοτώσει ακόμα και την ιστορία, διότι αντιλήφθηκε ότι δεν πέθανε, όπως θα λεγε ένας θεωρητικός, γιατί δεν ήθελε να αντιμετωπίσει το Έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου