Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Συνεχίζεται ο αγώνας - Χάρη στη Μακεδονία η παρένθεση κλείνει - Η γαλάζια πραγματικότητα

Συνεχίζεται ο αγώνας
Του Νίκου Λυγερού

Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν είναι απλώς το τέλος μιας τυπικής διαδικασίας, αλλά η συνέχεια ενός αγώνα που ξεκίνησε την απελευθέρωση της πατρίδας μας από ένα ιδεολογικό ζυγό που ποτέ δεν έγινε αποδεκτός από τον Ελληνισμό. Το όλο παίγνιο όπως προσπαθούν μερικοί να το παρουσιάσουν δεν έχει παιχθεί εξ ολοκλήρου, διότι η προπαγάνδα είναι πάντα παρούσα σε όλα τα επίπεδα. Έτσι οι ερμηνείες των αποτελεσμάτων θα είναι σημαντικές και θα προσπαθήσουν να δώσουν ένα στίγμα για τις επερχόμενες εκλογές σε εθνικό επίπεδο. Κατά συνέπεια πρέπει να κλείσει αυτή η παρένθεση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, για να πάψουν οι επιθέσεις της αυθαιρεσίας και της αλαζονείας μιας ιδεολογίας που χαίρεται να πληγώνει τις αξίες του Ελληνισμού.
Δεν πρόκειται για απλές εκλογές εκ φύσης, αφού η ύπαρξη τους είναι ανάμεσα στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές. Είναι μια γέφυρα σε επίπεδο στρατηγικής για τις επόμενες αποφάσεις που θα λειτουργήσουν καταλυτικά για τις εξελίξεις που περιμένει η Ελλάδα για το μέλλον της. Γι’ αυτό ο ελληνικός λαός θα πάρει θέση και σε αυτόν τον γύρο των εκλογών λόγω συνέχειας.

Χάρη στη Μακεδονία η παρένθεση κλείνει
Του Νίκου Λυγερού

Μπορεί μερικοί να πιστεύουν ότι αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτικού συστήματος, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική και αυτό φάνηκε λόγω της επιρροής του νέου Μακεδονικού Αγώνα. Με αυτήν την έννοια μπορούμε να πούμε ότι η Μακεδονία έσωσε την Ελλάδα με την παρέμβασή της. Διότι με τον αγώνα που προκάλεσε, οι Έλληνες άρχισαν την αντίσταση και τώρα την απελευθέρωση. Έτσι είναι όλο και περισσότεροι τώρα αυτοί που βλέπουν ότι αρχίζει να κλείνει και αυτή η παρένθεση. Βέβαια για πολλούς άργησε αυτή η διαδικασία γιατί σιχάθηκαν να βλέπουν μια τόσο ακραία κομματική προσέγγιση για όλα τα θέματα και την εκμετάλλευση της οικονομικής κατάστασης, για να επιβληθεί μια ιδεολογία που ποτέ δεν τα κατάφερε στην Ελλάδα επειδή είμαστε της ελευθερίας. Σε αυτή τη φάση ανακαλύπτουμε και τις εσωτερικές τριβές που υπάρχουν εντός του κόμματος της ήττας, γιατί πολλοί ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν πολλά όσο υπήρχε πλαίσιο εξουσίας αλλά όχι όταν αυτή τελειώνει. Γι’ αυτόν τον λόγο η αλλαγή κύκλου προετοιμάζεται, διότι ακόμα και οι εσωτερικές αντιδράσεις λειτουργούν εκθετικά.

Η γαλάζια πραγματικότητα
Του Νίκου Λυγερού

Θέλουμε δεν θέλουμε η γαλάζια πραγματικότητα νίκησε τη ροζ φαντασίωση που προωθούσε η προπαγάνδα. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών ενίσχυσε θεαματικά τον πρώτο κι ήρθε να συμπληρώσει τον χάρτη των ευρωεκλογών. Έτσι ό,τι και να ακούστηκε ό,τι και να ειπώθηκε η αλήθεια φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και κανείς πια δεν μπορεί να την αμφισβητήσει όσο κομματόσκυλο κι αν είναι. Κατά συνέπεια μπορούμε από τώρα να θεωρήσουμε αυτές τις εκλογές στα τρία επίπεδα που έγιναν ως τα νέα δεδομένα. Γι’ αυτόν το λόγο πρέπει να διευκρινιστεί ότι το γαλάζιο δεν είναι βέβαια παραταξιακό, αλλά εθνικό, διότι πολύ απλά οι Έλληνες ενώθηκαν για να πουν ότι φτάνει πια αυτός ο ζυγός μιας καθυστερημένης ιδεολογίας. Διότι δεν μπορεί ο Ελληνικός λαός να αποδεχτεί όλες αυτές τις κυβερνητικές αποφάσεις που καταπατούν συστηματικά τα ελληνικά δικαιώματα γιατί ένα κόμμα απορρίπτει το έργο του Ελληνισμού και της Ιστορίας. Από εδώ και πέρα πρέπει να σκεφτούμε επικοδομητικά κάθε βήμα της στρατηγικής απελευθέρωσης του Ελληνισμού για να σταματήσει τη σπατάλη χρόνου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου