Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Το τουρκικό Oruc Reis έβαλε πλώρη για την Ανατολική Μεσόγειο

Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας Oruc Reis απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη και βρίσκεται στη θάλασσα του Μαρμαρά με κατεύθυνση το Αιγαίο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει πως συγκεκριμένο σκάφος θα κατευθυνθεί στη Μεσόγειο.

Το πλοίο έχει δηλώσει ως προορισμό του το λιμάνι Tasucu όπου πιθανώς θα ανεφοδιαστεί προτού αρχίσει τις δραστηριότητες του.




Χθες σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας επανέλαβε ότι η χώρα του είναι ανένδοτη και θα συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητες της στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο να «διασφαλίσει όπως ανέφερε τα δικαιώματα του τουρκικού και τουρκοκυπριακού λαού.»

Σε περίπτωση που το Oruc Reis δραστηριοποιηθεί παράνομα στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες θα είναι το τέταρτο σκάφος. Προηγήθηκε η άφιξη του γεωτρύπανου Fatih τον Μάιο το οποίο διεξάγει γεώτρηση δυτικά της Πόλης Χρυσοχούς, η άφιξη του Yavuz τον Αύγουστο το οποίο βρίσκεται ανοιχτά της Καρπασίας ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι παράνομες σεισμικές έρευνες του Barbaros εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

ΠΗΓΗ alphanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου